|

Huawei kullanıcılarından özür diledi

Huawei'nin yeni amiral gemisi P10 ve P10 Plus arasında performans farkı olması bir hayli eleştiri konusu olmuştu. Farklı tip RAM kullanılmasından ötürü ortaya çıkan performans farkından dolayı, Huawei yetkililerinin kullanıcılara ters cevap vermesi de bir hayli eleştirilmişti. Şirket CEO'su geri adım attı ve özür diledi.

Yeni Şafak
16:15 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:16 - 1/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Huawei P10 ve P10 Plus, Şubat ayında Barcelona'da düzenlenen MWC 2017 Fuarı'nda tanıtıldı.
Huawei P10 ve P10 Plus, Şubat ayında Barcelona'da düzenlenen MWC 2017 Fuarı'nda tanıtıldı.

Çinli teknoloji lideri Huawei’nin MWC 2017’de tanıttığı yeni amiral gemisi P10 ve P10 Plus bir hayli dikkat çekmişti. İnce ve şık tasarımı, Leica imzalı monochrome özellikli çift kamerasıyla Huawei P10, Android telefon severler için önemli bir alternatif konumunda bulunuyor.

Gelgelelim Huawei, P10 ve P10 Plus’ta tercih ettiği farklı bellek yüzünden eleştiriye maruz kalmıştı. GizmoChina’da yapılan Androbench 5.0 testinde, P10 ve P10 Plus’ın RAM ile depolama performanslarında fark olduğu ortaya çıkmıştı. Bellek hızı bir telefonda 700 MBps iken, diğerinde 300 MBps olarak ölçülmüştü. Yapılan incelemelerde farklı RAM varyasyonların performans farkına yol açtığı ortaya çıkmıştı.

İşte bundan dolayı Huawei hatasını kabul etti şirketin mobil birim şefi Richard Yu kullanıcılarından özür diledi. Kişisel Weibo hesabı üzerinden açıklama yapan Yu, bu zamana kadar yaşanan tartışmalarda verdikleri cevabın ve takındıkları üslubun doğru olmadığını itiraf etti.

Bildiğimiz üzere benzer bir performans sorunu iPhone 6s’te de yaşanmıştı. Apple, iPhone 6s’te kullandığı Apple A9 yonga setini TSMC ve Samsung’a ürettirmişti. Yapılan testlerde TSMC tarafından üretilen işlemcilerin daha performanslı olduğu ortaya çıkmıştı.


#Huawei
#Richard Yu
#P10
7 yıl önce