|

iCloud kullanıcı şifreleri çalındı

ABD'li teknoloji devi Apple'a ait iCloud isimli bulut sisteminin, Turkish Crime Family isimli bir Türk hacker grubu tarafından hacklendiği iddia ediliyor. Birçok kullanıcının hesabını ele geçirdiğini iddia eden hacker grubu, Apple'dan hesaplar karşılığında 75.000 dolar para istedi ve ödemenin yapılması içinde 7 Nisan'a kadar süre verdi.

Yeni Şafak
11:09 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:38 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Çalınan iCloud hesapları için 75 bin dolar istedi.
Çalınan iCloud hesapları için 75 bin dolar istedi.

ABD'li teknoloji devi Apple'a ait iCloud isimli bulut sistemi, son dönemde hackerların saldırıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Turkish Crime Family isimli bir Türk hacker grubunun saldırısına uğradığı iddia ediliyor. Söz konusu iddiaya göre hacker grubu, çalınan hesaplar karşılığında istenen paranın ödenmemesi durumunda hesap sahiplerinin kişisel verilerinin silineceği belirtildi.



Geçtiğimiz günlerde ünlülerin iCloud hesapların özel fotoğrafların çalındığına dair haberler gündeme gelmişti. Bulunan bir açık dolayısı ile gerçekleştirilen hack olayı, Türk hackerların da işine yaramış olacak ki, Turkish Crime Family isimli hacker grubu tarafından yeni iCloud hesaplarının ele geçirildiği iddia edildi



Turkish Crime Family isimli hacker grubu, ele geçirdikleri hesaplara dair bilgiler paylaşmak ve iCloud kullanıcılarına ait kişisel bilgileri silmekle tehdit etti. Bu skandal olayın gerçekleşmemesi için Apple'da 75.000 dolar isteyen hacker grubu, ödeme için teknoloji devine 7 Nisan'a kadar süre verdi.



Apple cephesinden henüz net bir açıklama yapılmazken, hesapları ele geçirildiğini iddia eden hacker grubunun YouTube'a yüklediği video silindi. Bu durum, iCloud kullanıcılarında büyük korku ve endişeye neden oldu. Söz konusu olaya ilişkin Apple, yasalarını çiğneyen hiçbir aktiviteye ödül vermeyeceğini belirterek, parayı ödemeyeceğini ifade etti. 7 Nisan'a kadar süre veren Turkish Crime Family isimli hacker grubunun ne yapacağı ise verilen sürenin sonunda belli olacak. Şayet söz konusu hesaplar gerçekten çalındı ise Apple'ın başı 7 Nisan'dan sonra biraz ağrıyacak gibi görünüyor.



#iCloud
#Turkish Crime Family
#Apple
#hacker
7 yıl önce