|

İki kat daha hızlı Wi-Fi

Wi-Fi bağlantı hızını iki katına çıkaracak WiGig, önümüzdeki sene kullanıcıları ile buluşuyor. Ayrıca bu bağlantı teknolojisi sayesinde sanal gerçeklik deneyimini, kablosuz hale dönüştürecek.

Yeni Şafak ve
16:27 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 13:33 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mevcut standardı 4.5 Gbps olan kablosuz veri hızı, yeni geliştirilen teknoloji ile birlikte 8 Gbps'a çıkacak.
Mevcut standardı 4.5 Gbps olan kablosuz veri hızı, yeni geliştirilen teknoloji ile birlikte 8 Gbps'a çıkacak.

Kablosuz bağlantı teknolojisi bütün cihazlara dahil olurken, bağlantı hızları da katlanarak ilerliyor. Bu bağlantı hızındaki iyileşmeler akabinde teknolojiye de yön veriyor. Yeni geliştirilen WiGig adındaki teknoloji Wİ-Fi hızını iki katına çıkarıyor.



Mevcut standardı 4.5 Gbps olan kablosuz veri hızı, yeni geliştirilen teknoloji ile birlikte 8 Gbps'a çıkacak. Böylece cihazlar çok geniş bantlı kablosuz bağlantı imkanına kavuşacak.



Bu teknolojinin en büyük etkisi VR teknolojisine olacak. Bildiğiniz gibi oyun konsolları da dahil bir çok cihaza kablo ile bağlanan sanal gerçeklik gözlükleri, WiGig sayesinde kablosuz hale gelecek. Bu teknoloji sayesinde VR gözlükler özgürlüğüne kavuşacak.



Fakat WiGig teknolojisi Wi-Fi gücünü iki katına çıkarırken mesafeyi kısaltıyor. Hızı iki katına çıkarırken kapsama alanı daralan teknoloji, sadece 33 metrelik bir alanda kullanım imkanı tanıyor.



Bildiğiniz gibi şuan ki sanal gerçeklik gözlükleri kablolu sistemle çalışmakta, bu deneyimi tadabilmek için yeni ürünleri beklememiz gerekecek. Yine de VR deneyimini kablo engeli olmadan kaliteli bir şekil kullanabilecek olmamız beklemeye değer bir gelişme.



#Kablosuz
#Wi-Fi
#WiGig
#VR
7 yıl önce