|

İlk bitcoin milyarderleri Winklevoss kardeşler oldu

Facebook'un kendi fikirleri olduğunu iddia ederek Zuckerberg'e dava açan ve 65 milyon dolar tazminat alan Winklevoss kardeşler, doğru yatırımları sayesinde ilk bitcoin milyarderleri oldu.

Yeni Şafak
10:13 - 5/12/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 10:18 - 5/12/2017 الثلاثاء
Diğer
Winklevoss ikizleri Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in fikirlerini çaldığını iddia etmişti.
Winklevoss ikizleri Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in fikirlerini çaldığını iddia etmişti.

İkiz olan Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, ilk kez 2006 yılında adlarından bahsettirmişti. Mark Zuckerberg'e dava açan kardeşler, Facebook ile 65 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Winklevoss kardeşler, Facebook'tan aldıkları tazminat ile 2013 yılında bitcoin'e 11 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Aradan geçen dört yılda Bitcoin binlerce kat değer kazanınca ikizler ilk Bitcoin milyarderleri oldular.

2015 yılında Bitcoin'e olan ilgileri giderek artan ikizler, Nasdaq veya NYSE(New York Menkul Kıymetler Borsası)'ye benzer bir borsa kurmayı planladıklarını dile getirmiş ve aynı yıl içinde Bitcoin borsası Gemini'yi kurmuşlardı.

Winklevoss kardeşler dünyanın ilk Bitcoin milyarderi unvanını almış olsa da Bitcoin'in erken dönem yatırımcıları ya da sonradan Bitcoin'e yüksek meblağlarla yatırım yapan kişilerin de ellerindeki Bitcoin'in değeri 1 milyar doları geçmiş olabilir ancak bu kişilere ait herhangi bir mali veri bulunmadığı için Winklevoss kardeşler, bilinen ilk Bitcoin milyarderleri olarak kabul ediliyor.

#Facebook
#Winklevoss
#Bitcoin
٪d سنوات قبل