|

İlk çeyrekte en çok iPhone 7 sattı

Strategy Analytics, 2017'nin ilk çeyrek akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Söz konusu rapora göre Apple, Samsung'a kaptırdığı liderliği geri aldı ve en çok satan akıllı telefonlar sırasında ilk 2 sıraya kondu.

Yeni Şafak
08:37 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 08:38 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Akıllı telefon pazarında Samsung ile Apple arasındaki rekabet yıllardır devam ediyor.
Akıllı telefon pazarında Samsung ile Apple arasındaki rekabet yıllardır devam ediyor.

Apple’ın son yıllarda akıllı telefon satış rakamlarında düşüş yaşadığı ve liderlik koltuğunu Samsung’a kaptırdığı biliniyor. iPhone’un son modellerinde özellikle tasarımsal anlamda değişikliğe gidilmemesi nedeniyle, satışların düştüğü ifade ediliyor.

Fakat Samsung’un Note 7 skandalı nedeniyle sıkıntıya düşmesi Apple için yeni bir fırsat doğurdu. Strategy Analytics’in son açıkladığı verilere göre Apple, son dönemlerde kaptırdığı liderliği geri aldı ve model bazında tekrar zirveye yerleştirdi.


2017 ilk çeyrek verilerine göre iPhone 7, toplamda 21,5 milyon adet satarak en çok satılan akıllı telefon modeli oldu. iPhone 7’yi takip eden model ise beklendiği üzere iPhone 7 Plus. Hemen sonrasında ise OPPO R9s geliyor. Samsung’un ilk çeyrekte en çok satan modelleri olarak ise J3 (2016) ve J5 (2016) olduğu görülüyor.

Rapora göre iPhone 7 ve 7 Plus toplamda yaklaşık 39 milyon satarak, ilk çeyreğin yüzde 11’lik Pazar payına sahip oldu. Lakin bu liderlik çok uzun sürmeyebilir. Zira Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8, yakın zamanda satışa çıktı. Taraflı tarafsız birçok kişi tarafından beğenilen yeni S8’in ciddi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Bu nedenle 2. ve 3. çeyrekte iPhone’u geçebilir.

#iPhone
#Akıllı telefon
#Samsung
7 yıl önce