|

İlk dondurulan insan 50 yaşında

Dünyanın ilk dondurulan insanı James Bedford’ın bedeni tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde beklemeye devam ediyor. Dr. James Bedford ölmeden önce donduruldu ve 50 yıldır cryo tüpünde.

Yeni Şafak
13:18 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:44 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

12 Ocak 1967'de 73 yaşında olan James Bedford isimli ABD vatandaşı cryo tüpüne girerek kendini donduran ilk insan olarak tarihe geçmişti. O günden bu yana tam 50 yıl geçti ve hala cryo tüpünde dondurulmuş halde.



Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girme kararı

. James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben tam anlamıyla ölü olmadığı biliniyor. James Bedford organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde duruyor.







James Bedford Kaliforniya Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olarak görev yapmıştır. Ölümünden sonra vücüdu dondurularak Cryonics yapılan ilk kişidir. Çeşitli topluluklarda vücüdunun dondurulma yıldönümü "Bedford Günü" olarak kutlanmaktadır.









Büyüklerin de masala ihtiyacı var Elektrikli otomobil üretimi çok yakında başlayacak






#James Bedford​
7 yıl önce