|

İlk elektrikli scooter 2018'de geliyor

İtalyan motorsiklet üreticisi Vespa, geçtiğimiz yıl elektrikli bir scooter üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Popüler scooter markasının elektrikli modeli 2018 yılında yollarda olacak.

Yeni Şafak
12:09 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:11 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Vespa'nın ilk elektrikli scooterı Elettrica.
Vespa'nın ilk elektrikli scooterı Elettrica.

Vespa’da çağa ayak uydurarak elektrikli bir scooter yapma kararı aldı. Vespa Elettrica ismiyle satışa sunulacak olan scooterın saatte 100 km hıza ulaşacağı belirtiliyor. Tamamen elektrikli scooter normal bir prizden 4 saat içerisinde şarj edilebilecek.

Vespa, Elettrica modelinin bataryasının 10 yıl ömrünün olduğunu ve bin şarjdan sonra kapasitesinin %80’e düşeceğini belirtiyor. Elettrica, 7 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak ancak ilk elektrikli model olacağı için üretimin ağırlıklı olarak gri ve krom renklerde olacağı söylendi.

Firma tam elektrikli modelin yanı sıra bir tane de hibrit versiyon piyasaya süreceğini açıkladı. Elettrica X modeli tek bir şarjla tam elektrikli modelin iki katı yol katedebilecek. Vespa, her iki modeli 2018’de satışa sunacak ancak ürünlerin fiyatları ve tam satış tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı.

#Vespa
#Elettrica
#Motorsiklet
#Scooter
6 yıl önce