|

İncelik değil, batarya!

Tasarım, incelik vs. güzel tabii ama tüketicinin asıl istediği batarya!

Yeni Şafak ve
12:59 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:08 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere akıllı telefonların en büyük sorunu kuşkusuz pilin az gitmesi. Bunun sebebi elbette bataryalar. Yani batarya teknolojisi için akıllı telefonların kanayan yarası desek yanlış olmaz. Günümüzde birçok akıllı telefon tam dolu batarya ile bir günü çıkaramıyor. Telefonunu bir günde 2 hatta 3 kez şarj edenler var. En iyi ihtimalle 1,5 gün idare edebildiğimizi de ekleyelim. Kısacası, eskiden olduğu gibi telefonu tam şarjla 3-4 gün kullanmak artık hayal oldu.



Günümüzde piyasaya sürülen akıllı telefonların hepsinde yeni özellikler ve iyileştirmeler görüyoruz. Kamera, ekran, hafıza, işlemci vs. her nesilde gelişiyor ancak batarya hep aynı. Artık

geçileceği veya

dönemi açılacağı ya da

teknolojisinin kullanacağı yönünde birçok haberler aldık. En son

bataryaların şimdikilere oranla 10 kat daha dayanıklı olduğunu öğrendik. Çalışmaların olduğu bir gerçek, ancak kullanılan batarya teknolojisi hala lityum-iyon. Pil kullanımının uzaması için yazılım ve bileşenlerin daha az güç tüketmesi sağlanıyor ancak bu da yeterli olmuyor.



Akıllı telefonlarımızın pilinin az gitmesinin bir başka sebebi de kuşkusuz tasarımı. Malum, birçok kişi telefon alırken tasarımına özellikle inceliğe dikkat ediyor. Hatta ne kadar ince o kadar iyi veya sırf en ince telefon olma özelliğini taşıyor diye o telefonu tercih eden bir kullanıcı kitlesi var.



İşte

bu oldukça gereksiz ki kesinlikle hemfikiriz kendileri ile.



Gerekçelerimizi sıralayalım:



Telefonlarımızı çok sık kullanıyoruz




İnce bir telefona gerçekten ihtiyacımız var mı?




Hızlı şarj çözüm değil



Bataryanın kıymeti, şarj biterken anlaşılır!




Peki, çözüm nedir?


Burada çözümü belirleyecek olan kullanıcıların öncelikleri. Eğer hala şarjım az gitsin ancak telefonum ince ve şık olsun diyorsanız yine sizin bileceğiniz iş. Fakat az önce de belirttiğimiz gibi eğer incelik sizin için vazgeçilmez bir unsur değilse, bataryası daha geniş ve daha işlevsel bir akıllı telefon tercih edebilirsiniz.



Tabii yanınızda her daim şarj aleti veya taşınabilir pilli şarj aleti taşımayı göze alıyorsanız sizin için bataryanın verimsiz olması da bir önem arz etmeyebilir.



#akıllı telefon
#batarya
#hızlı şarj
#hidrojen pil
#nano batarya
#lityum-iyon
#lityum-oksijen
8 yıl önce