|

İnovasyonda 2 trilyon $ var

Sosyal İnovasyon Forumu, Türk Telekom ve Microsoft gibi uygulamalı yenilikte lider markaları buluşturdu. Hitachi Europe Ülke Müdürü Akgün, 6 yılda sosyal inovasyon ile 2 trilyon $'lık fırsat oluşacağını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 20:33 - 8/12/2014 Pazartesi
Diğer
Hitachi tarafından bu yıl Türkiye’de 2’nci kez düzenlenen Sosyal İnovasyon Forumu, ekonominin ve sosyal inovasyonun önemli oyuncularını bir araya getirdi. Türk Telekom, Koç, Sabancı, Zorlu Holding, Enka, Netaş, Karsan ile  Microsoft, Intel gibi uluslararası markaların üst düzey yöneticileri, Türkiye ve dünyadaki sosyal inovasyon fırsatlarını konuştu. 

TÜRKİYE'YE ÖZEL İLGİ

Hitachi Europe Ülke Müdürü Erman Akgün, sosyal inovasyonun getirdiği fırsatın önümüzdeki 6 sene içinde 2 trilyon dolar olacağını belirtti. Akgün, bu fırsatların özellikle enerji, ulaşım, üretim ve sağlık alanlarında olduğunu belirtti. Sosyal İnovasyon Forumu’nda konuşan Hitachi Europe CEO’su Klaus Rennert Dieter ise, Türkiye’nin Hitachi için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Dieter, “Dünyada Sosyal İnovasyon Forumunu bir yılda 2 kez yaptığımız başka bir ülke yok. Büyüyen ve gelişen ekonomisi ile dikkat çeken ve ihtiraslı hedefleri olan Türkiye, yatırıma ve  sosyal inovasyona açık bir ülke” şeklinde konuştu.

2025'TE 35 'MEGA KENT'

Akıllı teknolojilerle toplumsal yaşamın ve kentsel gelişimin gereksinimlerinin nasıl karşılanabileceğinin tartışıldığı Sosyal İnovasyon Forumu’nda “Geleceğin Mega Trendleri” araştırmasının sonuçları da paylaşıldı. Buna göre; dünyada 2020 yılına kadar 30, 2025 yılına kadar 35 'mega kent' oluşacak. Mega kentlerin yüzde 75’i ise gelişmekte olan ülkelerde yer alacak. 

% 60 tasarruf yapan teknoloji

“Hitachi Sosyal İnovasyon Forumu“nda konuşan Vestel CEO’su Turan Erdoğan enerji tasarrufunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Dijital devrimin başındayız” diyen Erdoğan, Ar-Ge çalışmalarıyla buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon gibi ürünlerde % 60 enerji tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Gelişmiş ülkelerin satılan elektronik ürünlerin enerji verimliliğini denetlediğini belirten Erdoğan, bu kapsamda tasarruflu tüketicinin ödüllendirildiğine dikkat çekti.

#Hitachi
#Sosyal İnovasyon Forumu
#Türk Telekom
9 yıl önce