|

Instagram hikayelerine şirket reklamları geliyor

Facebook tarafından Instagram resmi bloğu üzerinden yapılan açıklama ile bundan böyle Hikayeler kısmında işletme profili bulunan hesapların reklam yapmasına izin verileceği bildirildi.

Yeni Şafak
13:25 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:28 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Facebook resmi blog üzerinden yayınladığı

ile Instagram Hikayelerinini günde 150 milyondan fazla insan tarafından kullanıldığını bildirdi. Böylelikle ekim ayı içerisinde açıklanan 100 milyon sayısı yüzde 50 artırılmış oldu. Aynı açıklamada fotoğraf paylaşma uygulaması üzerinde her beş hikâyeden bir tanesinin izleyiciler tarafından direkt mesajla geri dönüş yapıldığı bilgisine yer verildi. Açıklanan rakamlara göre, Instagram kullanan insanların yüzde 70'i bir işletmeyi takip ediyor ve platformda en çok izlenen hikâyelerin üçte biri işletmelerin paylaştığı hikâyeler. Hikâyelerin yaklaşık yüzde 70'i sesli bir şekilde izlenirken, yüzde 25'i Boomerang videolarından oluşuyor. Yeni duyuru ile Instagram bu verileri daha da geliştirmek ve işletmelerin müşterileriyle bağlantı kurmasına yardımcı olmak için iki yeni araç sunmaya hazırlanıyor. Bunlar; Hikâye İstatistikleri ve hikâyeler içerisinde yer alacak tam ekran reklamlar olarak sıralanıyor.





Yeni duyurulan hikaye istatistikleri sayesinde Instagram üzerinde işletme profili bulunan işletmeler her hikaye için erişim, etkileşim, yanıtlar ve görüntülenme sayısı gibi verileri kontrol edebilecek. Bu özellik şuanda çok kullanıcının takip ettiği Snapchat üzerinde de yer alıyordu. Yani Instagram'ın yine Snapchat'ten bir özellik “aldığını” söylesek yanlış olmaz. İşletmeler bu verileri inceleyerek hedef kitlelerine daha uygun ve anlamlı, doğru içerikler oluşturabilecek.



Hikayeler kısmında tam ekran reklamlar


Instagram yeni duyurusu ile hikayeler kısmında tam ekran reklamları da test etmeye başlıyor. Instagram EMEA Marka Geliştirme Başkanı Amy Cole bundan böyle işletmelerin Instagram Hikâyelerinde reklamları kullanarak dünyanın dört bir yanına yayılmış kitleyle iletişim kurabileceklerini dile getirdi. Hikâyelerin yaklaşık yüzde 70'inin sesli izlendiği göz önünde bulundurulduğunda, kapsayıcı, tam ekran reklamlar insanların daha önce deneyimlemediği bir yakınlık sağlıyor. Türkiye'de Akbank, Instagram'ın Hikâye Reklamlarını dünya genelinde test ettiği 30'un üzerinde firma arasında yer alıyor. Önümüzdeki aylarda Türkiye'de diğer işletmelerin de bu özelliği kullanmaya başlaması bekleniyor.



Instagram hikayeler özelliğinin güçlü pazarlama aracı yönünü iyi değerlendirerek yeni bir gelir modeli oluşturmuş oluyor. Hikayeler özelliği mobil platformunda aktif olarak kullanılıyor. Fotoğraf formatında 5 saniye uzunluğundayken, videolar 15 saniye uzunluğunda fakat TechCrunch'ın haberine göre bu reklamlar sizi çok fazla rahatsız edemeyecek çünkü reklamları kaydırarak atlayabileceksiniz. Hikayeler kısmında reklam yayınlayan işletmeler şimdilik Netflix, Nike gibi büyük markalar fakat test aşaması sonrası tüm işletmelere açılacak.






Facebook fotoğraflarınızı gizlice etiketliyor




#Instagram
#Reklam
7 yıl önce