|

Instagram parasını katlıyor

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, popüler firmaların akınına uğradı. Geçtiğimiz yıl 200 bin firma ile anlaşması bulunan platform, bir yıl ilerisinde bu sayıyı 1 milyona taşıdı.

Yeni Şafak
11:43 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:23 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bir yılda anlaşma yaptığı firma sayısını 5'e katladı.
Bir yılda anlaşma yaptığı firma sayısını 5'e katladı.

Yarım milyondan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Instagram, tüm firmaların göz bebeği haline gelmeye başladı. İlk zamanlarda reklam konusunda pek iddialı olmayan platform, bu dönemlere gelindiğinde reklam veren firma sayılarını katlayarak ilerledi ve ilerlemeye de devam ediyor.



Her geçen gün kendine yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini hızla arttıran sosyal medya devi, paralelinde dünyaca ünlü firmalarında ilgi odağı olmaya başladı. Daha geçen yıl Instagram'ın sadece 200 bin firma ile anlaşma bulunuyordu. Bu yıl içerisinde ise bu ayı 1 milyona ulaşmış durumda.



Instagram'ın Reklam ve Pazarlama Müdürü James'in yaptığı açıklamaya göre Instagram kullanıcılarının yüzde 80'i en az bir markanın hesabını takip ediyor. Bu da platformun reklam kapasitesini açık bir şekilde gözler önüne seriyor.



Bu konunun haricinde kullanıcılara sunduğu kolaylığı platform, şirketlere de sağlıyor. Şöyle ki firmalar Instagram'da reklamlarını paylaşmak için ekrana sadece dört defa tıklıyor. Firmaların bu ilgisinden dolayı gelecek dönemde Instagram, firmalarla kullanıcı arasında bir köprü haline gelecek gibi görünüyor.











#Instagram
#Reklam
#Sosyal medya
7 yıl önce