|

Instagram’a arşiv özelliği geldi

Fotoğraf ve video paylaşım ağı Instagram'a yepyeni bir özellik geldi. Söz konusu arşiv özelliği kapsamında artık istenmeyen paylaşımlar, basit bir işlemle arşive alınabiliyor.

Yeni Şafak
11:38 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 11:39 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Instagram üzerinden her gün milyonlarca fotoğraf, video ve hikaye (story) paylaşımı yapılıyor.
Instagram üzerinden her gün milyonlarca fotoğraf, video ve hikaye (story) paylaşımı yapılıyor.

600 milyonu aşkın kullanıcısıyla dünyanın en yaygın kullanılan fotoğraf ve video paylaşma ağı Instagram’a yepyeni bir özellik geldi. Türkiye dahil dünya çapında bugün aktif edilen özellik sayesinde kullanıcılar, istediği gönderiyi arşivleyebiliyor.

Bu özellikle birlikte kullanıcılar, paylaştıkları fakat silmek istemedikleri fotoğrafı kendi arşivine ekleyebilecek. Böylece arşive eklenen paylaşım hiç kimse tarafından görüntülenemeyecek. Kullanıcılar sadece bu paylaşımı kendileri görebilecek. İstendiği takdirde ise tekrardan profile eklenebilecek.


Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere, bir paylaşımı arşive eklemek oldukça kolay. Kullanıcıların öncelikle kendi paylaştığı fotoğraf veya videonun sağ üst köşesindeki ‘üç noktaya’ tıklaması ve arşivle işaretini seçmesi gerekiyor.


Ardından profilin sağ üst köşesindeki yuvarlak içine alınan simgeye tıklandığında arşive gidebilir ve arşivdeki gönderiyi görebilirsiniz. Söz konusu içeriğin, tekrar profilinizde görüntülenmesini istiyorsanız yine ‘üç noktaya’ tıklayarak ‘profilde göster’ işaretini seçmeniz gerekiyor.

Facebook bünyesinde bulunan Instagram, böylece istenmeyen fotoğrafların silinmesinin önüne geçmiş oluyor ve kullanıcılar kendi arşivini oluşturabiliyor.

#Instagram
#Arşiv
7 yıl önce