|

iOS 11 ile Wi-Fi şifresi istemek sonra erecek

iOS 11 güncellemesi ile iPhone kullanıcılarını büyük bir sıkıntıdan kurtaracak özellik geliyor. iOS'un yeni sürümüyle birlikte iPhone kullanıcıları, şifre girmeye gerek kalmadan Wi-Fi şifresini istediği kişiyle paylaşabilecek.

Yeni Şafak
12:07 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Halihazırda beta sürümü indirilebilen iOS 11, eylül ayında dağıtılmaya başlanacak.
Halihazırda beta sürümü indirilebilen iOS 11, eylül ayında dağıtılmaya başlanacak.

“Pardon buranın Wi-Fi şifresi nedir acaba?” Bu soruyu gittiğiniz her yerde duyabilirsiniz. Zira günümüzde artık hemen hemen herkes akıllı telefon kullanıcısı ve internet ihtiyacı da her geçen gün katlanarak artıyor.

Gelgelelim Wi-Fi şifresi istemek çoğu zaman sorun olmuştur. Kimi zaman mekan sahibi şifreyi paylaşmak istemez, kimi zaman da karışık kurulan parolalar yüzünden (büyük harf, küçük harf ve noktalama işaretleri vs.) Wi-Fi şifresi bir türlü doğru girilemez ve bir yerden sonra vazgeçilir.

Neyse ki Apple’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği WWDC 2017 konferansında tanıttığı iOS 11 ile bu sorun artık tarihe karışıyor. Apple’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü birçok yenilikle birlikte geliyor. Fakat şüphesiz en çok beğenilen ve kullanılan özelliklerinden birisi bu olacak.


Bu özelliği kullanabilmek için iki tane Apple cihazının yan yana olması gerekiyor. Bu cihazlar iOS veya macOS işletim sistemine sahip olabilir. Tek yapılması gereken işlem, Wi-Fi şifresi girilmesi gereken iPhone'un, Wi-Fi şifresi girilmiş cihaza yaklaştırılması. Böylece diğer cihaza şifre talebi gönderiliyor. Şifre sahibi cihaz onay verdiği zaman internete erişim sağlanıyor.

Apple’ın bu yeni hizmetini temassız ödeme kolaylığı sağlayan kredi kartlarına benzetebiliriz. Tabii şifre girilmiş cihaza onay isteği gönderilmesi, sistemin güvenli olduğunu gösteriyor. Aksi halde suistimal edilebilirdi.

#iOS 11
#iPhone
#Apple
7 yıl önce