|

iOS 11 yüklü iPhone 8 göründü

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 8'e dair yeni detaylar ortaya çıktı. iOS 11 yüklü görüntülenen telefon, birçok kişinin beğenisini kazandı. iPhone 8'in fiyatına yönelik de yeni iddialar var.

Yeni Şafak
16:46 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
iPhone 8'in eylül ayındaki etkinlikte resmen tanıtılması bekleniyor.
iPhone 8'in eylül ayındaki etkinlikte resmen tanıtılması bekleniyor.

Bildiğimiz üzere Apple’ın bu yıl 10. yıla yepyeni ve benzersiz bir iPhone çıkaracağı konuşuluyor. Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’e rakip olacağı hatta onu gölgede bırakacağı ifade edilen bu telefonun, OLED panelli 5.8-inç ekrana sahip olması bekleniyor. Ekran/gövde oranının da artacağı ve bu zamana kadar görmediğimiz, şaşırtıcı bir iPhone’un karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

İşte beklenen yeni iPhone’un iOS 11 yüklü konsept görüntüleri paylaşıldı. Ana ekran tuşunun kaldırıldığı yeni iPhone’da, çift ön kameranın olacağı iddia ediliyor.


Yukarıdaki fotoğrafta anlaşıldığı üzere, yeni iPhone’da ekran/çerçeve oranı yüzde 80’in üzerine çıkacak. Hali hazırda bu oranın yüzde 65 dolaylarında olduğunu düşünürsek, bir hayli fark olacağı aşikar.

Görüldüğü üzere telefonun arkasında da alt alta konumlandırılmış çift kamera bulunuyor. Bu kameranın 3D video kaydı yapabileceği ifade ediliyor.


Diğer taraftan eylül ayında tanıtılması beklenen telefon için bir de fiyat beklentisi var. İddialara göre 128 GB’lık yeni iPhone 870 dolardan, 256 GB olan model ise 1.070 dolardan satışa sunulacak.

#iPhone 8
#Yeni iPhone
7 yıl önce