|

iOS 11'in batarya sorunu için 10 çözüm yolu

iPhone kullanıcıları iOS 11 ile beraber batarya süresinin kısalmasından muzdarip oldu. iOS 11 ile başlayan batarya sorununa yeni bir güncelleme gelene kadar size yardımcı olabilecek 10 çözümü derledik.

Yeni Şafak ve
15:25 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:02 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
iOS 11 ile kısalan pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu.
iOS 11 ile kısalan pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu.

Apple’ın son güncellemesi iOS 11’in pil ömrüne etkisi kullanıcılar tarafından beğenilmedi. Apple ürünleriyle ilgili bir forumda yapılan ankette katılımcıların %70’in pil ömrünün daha kötü olduğunu söyledi.

Yeni çıkacak olan iOS 11 güncellemesi ile bu sorunun ortadan kalkacağı yönünde görüşler var. Bazı uzmanlar ise iOS 10’daki pil ömrünün geri gelmeyeceği yönünde ön görülerde bulunuyor. Bu nedenle sizin için pil ömrünü uzatacak ipuçlarını paylaşacağız.


iOS 11 batarya sorunu için 10 çözüm yolu

İlk olarak en çok şarj tüketen uygulamayı bulun:
Bunun için
Ayarlar>Pil
yönergesini takip ederek bir listeye ulaşacaksınız. Burada uygulamaların son 24 saat ve son 7 günlük pil tüketimlerini görebilirsiniz. En çok tüketim yapan uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda kapatarak tasarruf edebilirsiniz.

Düşük güç modu:
Düşük güç modu şarjınız %20’den aşağı düştüğü zaman devreye giren bir seçenek. Bu moddayken arka plandaki uygulamalar yenilenmez ve otomatik indirme yapmaz. Bu seçeneği aktif etmek için
Ayarlar>Pil
yönergesini takip edebilirsiniz.

Otomatik ekran kilidi:

iPhone’larda en çok pil tüketimi ekran parlaklığı ve ekranın açık kalmasından meydana geliyor. Bu tüketimi en aza indirmek için telefonunuzun otomatik kilit süresini azaltabilirsiniz.

Ayarlar> Ekran ve Parlaklık > Otomatik kilit

Konum servisleri:

Bazı uygulamalar kullanmadığınız zaman bile konumunuzu takip eder ve bu çok fazla pil tüketimine yol açar. Uygulamayı kullanırken seçeneği ile bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri

E-posta hesaplarınız için anında iletimi yönetin:

Elektronik postalarınızı kontrol etmek için 2 yöntem bulunuyor. Bu seçenekler ise ‘Push’ (anlık kontrol etme ve indirme) veya ‘Fetch’(15 dakikada bir kontrol ve indirme) olarak adlandırılıyor. Fetch seçeneği sunucuya her an bağlanmak istemediği için daha az batarya tüketecektir.

Ayarlar>Hesaplar ve Parolalar>Yeni Verileri Al

Otomatik parlaklık:

Eğer iPhone’nuzun pili çok hızlı tükeniyorsa ekran parlaklığı gerekli olduğundan fazla açık olabilir. Otomatik parlaklık ayarı ile ortam ışığına göre parlaklık değişecektir.

Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Ekran Kolaylıkları

Wi-Fİ ve Hücresel veri kullanımı:

Hücresel veri kullanımı hem pahalı hem de şarjı çok fazla tüketiyor. Wi-Fi olan yerlerde hücresel veriyi kapatarak şarjdan tasarruf edebilirsiniz.


Otomatik yenilemeyi kapatma:
Uygulamaların bir çoğu arka planda otomatik olarak yenileniyor ve içerikleri güncelliyor, bu nedenle şarjın hızlı tükenmesine yol açıyor. Bu özelliği devredışı bırakmak için;
Ayarlar>Genel>Arka Planda uygulama yenileme
adımlarını takip edin.

Bunların dışında eğer telefonun çekmediği bir bölgedeyseniz direk olarak uçak moduna alın. Telefonu şarj ederken de bilgisayarın açık olduğundan emin olun.

#iPhone
#Apple
#Şarj
#Batarya
7 yıl önce