|

iPhone 6S, Galaxy S7'ye karşı!

Apple ve Samsung'un amiral gemileri profesyonel düşme testine tabi tutuldu. iPhone 6S açık ara farkla Galaxy S7'den daha sağlam çıktı.

Yeni Şafak ve
12:08 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:08 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Akıllı telefon piyasasında birçok firma var. Ana akım olarak bilinen Apple, Samsung, Sony, LG, HTC ve Microsoft'un yanı sıra, Çinli firmaların da atak yapmasıyla piyasa oldukça hareketli bir hal aldı. Lakin bu firmalar milyonlarca telefon satsa da pazarı hala Apple ve Samsung domine ediyor. Akıllı telefon piyasasında pazar payının %40'ını bu iki teknoloji devi oluşturuyor.



Haliyle en çok kıyaslanan telefonlar da, Apple ve Samsung'un tepe model olarak ifade edilen telefonları oluyor: iPhone 6S ve Galaxy S7.



Akıllı telefon testleriyle bilinen PhoneBuff ekibi, 6S ve S7'yi düşme testine tabi tutmuş. Zira işkence testleri arasında en yaygın olarak düşme testi biliniyor. Çünkü herkes telefonunu elinden düşürebiliyor. Bu testler ile telefonumuz yere düştüğünde sağlam kalıp kalamayacağını öğrenmiş oluyoruz.



İşte o test:




Videoda gördüğümüz üzere iki telefon da arka, alt, yan ve ön olmak üzere 4 farklı açıdan, profesyonel makinayla yere bırakılıyor. Galaxy S7'nin arka kısmı cam kaplama olduğu için, ilk testte paramparça oluyor haliyle. iPhone 6S ise ilk testten başarıyla çıkıyor. Alt ve yan kısımlar için hemen hemen aynı diyebiliriz.



Yüzüstü düşürme testinde de iPhone 6S, Galaxy S7'ye oranla büyük başarı sağlıyor. S7'nin ekranı henüz ilk düşürmede bozulurken, 6S'in ekranı 5. düşürmede anca bozuluyor. Yani Apple iPhone 6S ile Samsung Galaxy S7 düşürme testinin galibi Apple oluyor.



#Apple
#Samsung
#Akıllı Telefon
#Galaxy S7
#iPhone 6S
#Düşürme Testi
8 yıl önce