|

iPhone 7'de büyük hayal kırıklığı!

Apple'ın yaklaşık 2 hafta sonra resmen tanıtmaya hazırlandığı iPhone 7 için yeni tartışma konusu başladı. Şirketin kurucu ortaklarından Steve Wozniak, kulaklık çıkışının kaldırılmasını büyük hata olarak değerlendirdi. Wozniak, Apple'ın bir an önce bunu düzeltmesi gerektiğini savunuyor.

Yeni Şafak
17:07 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 14:07 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak
iPhone 7'de kulaklık çıkışını kaldıran Apple, kurucu ortaklarından Steve Wozniak tarafından eleştirildi.
iPhone 7'de kulaklık çıkışını kaldıran Apple, kurucu ortaklarından Steve Wozniak tarafından eleştirildi.

Apple'ın yeni tepe model akıllı telefonu iPhone 7'nin 2 hafta için resmen tanıtılması bekleniyor. Söz konusu telefona dair detayları artık az çok biliyoruz. Öncelikle tasarımda çok büyük değişiklikler beklenmediğini belirtelim. Sızıntı fotoğraflardan anladığımız kadarıyla kamera lensi büyüyor, anten çizgileri uç noktaya kayıyor ve yeni renk seçenekleri geliyor.



Tabii 3.5mm kulaklık çıkışının da kalktığını ve kulaklığın lightning çıkışından bağlanacağını belirtelim. Hatta kulaklığa dair fotoğraflar da geride bıraktığımız günlerde açığa çıkmıştı.





Apple'ın bu hamlesi oldukça tartışıldı. Hatta alay konusu bile oldu. Ağustos ayının başında tanıtılan Note 7'nin tanıtım etkinliğinde Samsung yetkilisi, “Note 7'nin en büyük özelliği bir kulaklık çıkışına sahip olması…” ifadesinde bulunmuştu.





Kulaklık çıkışıyla alakalı bir eleştiri de Apple'ın kurucularından biri olan

. Wozniak, kulaklık çıkışının olmamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendirdi. Zira böylece mecburen Apple'ın lightning çıkışlı kulaklıklarını kullanmak zorunda kalacağız.



Özel kulaklıkla müzik dinlemek isteyenlerin ise aparat kullanması gerekecek. Tabii çok büyük ihtimalle bu aparat kutu içeriğine dahil edilmeyecektir. Aksesuar satışından ciddi paralar kazanan Apple'ın, lightning aparatını da aksesuar olarak satacağı tahmin ediliyor.



Bir başka çözüm yöntemi ise bluetooth kulaklık. Lakin bildiğimiz üzere bluetooth bağlantısı ses kalitesini önemli ölçüde bozuyor. Wozniak'ın eleştirdiği bir başka nokta da ses kalitesinin bozuluyor olması. Her şeye rağmen aparat kullanacağını ifade eden Apple'ın kurucu ortağı, bu kararın yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini savunuyor.



Bildiğimiz üzere Apple, 3.5mm kulaklık girişini iPhone'ların daha ince bir yapıya sahip olması için kaldırdı. Lakin yine sızıntı fotoğraflardan anladığımız üzere iPhone 7, 6s'e oranla daha ince görünmüyor. Tabii Apple'ın resmi tanıtımı gerçekleşmediği sürece bu bilgiler yalnızca birer iddiadan ibaret olarak kalacak. Yaklaşık 2 hafta içinde akıllardaki bütün soru işaretlerinin giderileceğini tahmin ediyoruz.



#Apple
#iPhone 7
#Kulaklık Girişi
#Lightning
#Steve Wozniak
8 yıl önce
default-profile-img