|

iPhone 8 Plus çerçevesiz ve kavisli büyük ekranla gelebilir

Apple’ın şimdilik iPhone 8 olarak lanse edilen yeni nesil iPhone’u daha büyük ekranlı, çerçevesiz ve kavisli bir tasarımla sunması bekleniyor. Bu tahmin Apple’ın telefonları için kullandığı tedarik zincirinden alınan bilgiler ışığında yapılıyor.

Yeni Şafak
10:59 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 08:00 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Barclays Research analistleri Blayne Curtis, Cristopher Hemmelgarn, Thomas O'Malley ve Jerry Zhang tarafından yapılan tahminlere göre yeni iPhone çerçevesiz ve kavisli bir büyük ekrana sahip

. Analistler bu tahminlerini Apple'ın tedarik zincirinden aldıkları bilgilere dayandırıyor. Buna göre yeni model iPhone 8'in 5 inç, iPhone 8 Plus'ın ise 5.8 inç panel olması mümkün gözüküyor.



Gelen son bilgilere göre

iPhone 8'in ekranı 4.7 inçten 5 inçe, iPhone 8 Plus'ınki ise 5.5 inçten 5.8 inçe çıkabilir.

Kavisli ekran sayesinde Apple'ın yeni telefonu Samsung'un Galaxy S6 edge ve S7 edge telefonlarına benzemiş olacak. Ayrıca panellerin çoğunun Samsung ve LG tarafından üretileceği, çünkü Foxconn'un sahibi olduğu Sharp'ın henüz fabrikalarını inşa etmek ve faaliyete geçirmek için çalışmaya devam ettiği de vurgulanıyor.



Apple'ın yeni iPhone'u çıkışının 10. Yılı şerefine kapsamlı bir tasarım değişikliğine uğrayabilir. Bu nedenle özellikle kavisli ekran gibi yeniliklerin olması muhtemel gözüküyor.




#iphone 8
#kavisli iphone
#çerçevesiz iphone
#apple
7 yıl önce