|

iPhone! Ama hangi iPhone?

Apple rekor üzerine rekor kırıyor olsa da piyasadaki neredeyse her iki iPhone'dan birisi 'arkaik döneme' ait!

Yeni Şafak ve
23:03 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:03 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Apple'ın Mart'ta tanıtıp Nisan ayında da satışa sunacağı, 4-inç'lik ekran büyüklüğü ile gelecek iPhone 5se modeli, araştırma firmalarını da Apple'ın bu 'bit pazarına nur yağdırma' girişimini sorgulatmaya itti.



iPhone sahiplerinin %42.16'sının sahip olduğu iPhone modeli iPhone 5S ya da aşağısı imiş ki bu da her piyasadaki neredeyse her iki iPhone'dan bir tanesinin 4-inç veya aşağı ekran büyüklüğüne sahip oluşu anlamına geliyor. Bildiğimiz gibi ekranın büyüdüğü ilk model 4.7-inç ile gelen iPhone 6 idi. Ki mevcut 6S neslinde de aynı büyüklük korundu.



İşte Apple'ın iPhone 5se girişiminin muhtemel sebebi de küçük ekran seven kullanıcıları, parmak izi ve Apple Pay gibi yeni özelliklerle buluşturmak. Tabii bunun yanısıra teknik özelliklerde de geliştirmeler var.



5 Şubat itibarı ile iPhone modellerinin dağılımı şu şekilde:




  • Gördüğümüz gibi zirvedeki model %33'lük bir dağılımla açık ara iPhone 6. Yani diğer bir deyişle her üç iPhone sahibinden birisi iPhone 6 kullanıyor.
  • iPhone 6S çıkışının üzerinden 4 ay geçmiş olmasına karşın halen %12.55 seviyesindeki bu da Apple'ın son çeyrekte rekor kırmış olmasına karşın yine de büyüme oranının şimdiye kadarki en yavaş oran olmasının sebebine işaret ediyor.
  • Toplamda aşağı yukarı yine %12.5'luk bir pay da tabletfon formundaki 'Plus' kardeşlerin ki bu da 5.5-inç'lik büyüklüğün çok da talep görmediğinin göstergesi. Demek ki iPhone sahiplerinin büyüklük tercihi 4.5/5-inç dolayında.











#apple
#iphone
#iphone 5se
#iphone 6
8 yıl önce