|

iPhone kullanıcıları hem duygusal hem ikiyüzlü

Akıllı telefon seçiminin insan kişiliği ile bağlantılı olduğu fikri kulağa biraz sıra dışı gelse de araştırmacıların ilgisini çekiyor gibi gözüküyor. İngiltere’de bulunan üç üniversite tarafından yapılan araştırma sonuçları ilginç bulgular ve değerlendirmeler ile dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
17:52 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Londra'da bulunan 3 üniversite tarafından 530 kişi arasında yapılan

iPhone kullanıcıları kadınlar tarafından ikna edilmeye daha yatkın kişiliğe sahip. Araştırma sonucuna göre Apple ürünleri daha genç kitleye hitap ederken iPhone kullanıcılarının ellerindeki telefonu bir statü sembolü olarak görmeye daha meyilli olduğu tespitine yer veriliyor.



Araştırma sonuçları bunlarla sınırlı değil.

Araştırmaya göre Apple ürünü cihazları tercih edenler diğer akıllı telefonları tercih edenlere göre daha duygusal bir yapıya sahip görünüyor. Ancak bu duygusallığın yanında dürüstlük ve alçak gönüllülük seviyesi açısından iPhone kullanıcıları, diğer akıllı telefon cihazları kullanıcılarına göre daha altta kalıyor.

Bu verilen iPhone kullanıcılarının daha egoist olduğunu gösteriyor.



Apple cihazı kullananların “çok da hoş” karşılamayacağı sonuçlara göre iPhone kullanıcılarına doğrudan olmasa da “egoist bir yalancı” imasında bulunuluyor.

Araştırmada Android kullanıcılarının daha dürüst ve katı mizaçlı olduğu iddia edilirken, bu grubun para ve statü üzerine daha az kafa yorduğu sözlerine yer veriliyor.



Her ne kadar akıllı telefon tercihinin karakter göstergesi olduğunu söylemek ve buna inanmak akla mantıklı gelmese de araştırmayı yapan bilim adamları uygulanan yöntemin yüzde 70 doğru sonuçlar verdiğini söylüyor.









#iPhone
#iPhone kullanıcıları
#Bilimsel Araştırma
7 yıl önce