|

iPhone’da kritik açık tespit edildi

Bilişim uzmanları Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'ta kritik bir güvenlik açığı tespit etti. Bu açığa göre iPhone veya iPad kullanıcıları, bağlandıkları bir Wi-Fi ağı üzerinden tüm bilgilerini hackerlara kaptırabiliyor. Bu tehlikeden kurtulmanın ise tek bir yolu var.

Yeni Şafak
14:26 - 2/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Söz konusu güvenlik açığının iOS 10.3 güncellemesiyle kapatıldığı açıklandı.
Söz konusu güvenlik açığının iOS 10.3 güncellemesiyle kapatıldığı açıklandı.

Akıllı telefonlar son günlerde güvenlik açıklarıyla gündemde. Hatırlayacağımız üzere bu hafta tanıtılan Galaxy S8’in yüz tanıma sisteminde büyük bir açık tespit edilmişti. Yüz tanıma sisteminin, fotoğraf yoluyla kolaylıkla aşılabileceği öğrenilmişti.

Bu kez de Apple’ın başı bir güvenlik açığıyla dertte. Black Hat Asia konferansında konuşma yapan Marco Grassi, iPhone’ların çok kolay bir şekilde hacklenebileceğini açıkladı:

  • “Kurbanın sadece bir Wi-Fi ağına bağlanması yeterli. Hackerlar ağ bağlantısı üzerinden cihazdaki tüm kullanıcı bilgilerine kolaylıkla erişebilir. Uzaktan erişim olduğu için kurban hacklendiğinin farkında bile olmaz.”

Forbes’ta yer alan habere göre söz konusu güvenlik açığı iOS 10.2’de bulunuyor. Cupertinolu teknoloji devinin iOS 10.3 güncellemesiyle bu açığı kapattığı ve artık böyle bir sorunun kalmadığı ifade ediliyor.


Esasen şifresiz Wi-Fi ağlarına karşı da tedbirli olmak gerekiyor. Bilişim uzmanları da şifresiz Wi-Fi ağlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Zira art niyetli kişiler, bu ağlar üzerinden kullanıcıların internetteki hareketlerinin ve işlemlerinin takip edebiliyor, banka ve sosyal medya hesaplarının bilgileri ile şifrelerinin ele geçirebiliyor.


#Apple
#iPhone
#iOS 10.2
7 yıl önce