|

iPhone'da tüm görüşmeler kayıt altında​

Rusya merkezli bir bilişim şirketi, iPhone'larda yapılan tüm telefon görüşmelerinin kullanıcıların haberi olmadan iCloud'da depolandığını ortaya çıkardı. Üstelik WhatsApp ve Viber gibi üçüncü parti uygulamalar üzerinden yapılan görüşmelerin bile kayıt altına alındığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
09:21 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 06:21 - 18/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
iPhone'da yapılan tüm görüşmelerin iCloud'a kayıt edildiği iddia ediliyor.
iPhone'da yapılan tüm görüşmelerin iCloud'a kayıt edildiği iddia ediliyor.

Günümüzde akıllı telefon kullanıcıların en çok endişe ettikleri konu arasında güvenlik geliyor. Zira birçok ünlünün akıllı telefonunda sakladığı özel fotoğrafları ve kişisel bilgileri, art niyetli kişilerce sızdırılabiliyor. Bu da büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğunu gösteriyor.



Fotoğraflar ve bilgiler bir yana, telefon görüşmelerinin bile kayıt altına alındığı ortaya çıktı. Rusya merkezli bir bilişim şirketi Elcomsoft, iPhone'larda yapılan tüm görüşmelerin kayıt altına alındığını ortaya çıkardı. Şirket, iPhone kullanıcılarının tüm telefon ve FaceTime görüşmelerinin iCloud'da depolandığını açıkladı.



Bunun yanında WhatsApp ve Viber gibi üçüncü parti uygulamalar ile yapılan görüşmelerin bile kayıt altında olduğu ifade ediliyor. Apple'ın konuyla alakalı savunması ise çok basit. ABD'li teknoloji devi, kullanıcılarının geçmiş arama kayıtlarına kolayca erişebilmesi için böyle bir yedekleme yaptığını söylüyor.



Kullanıcıların haberi olmadan kayıt altına alınan görüşmelerin süresi, kimle yapıldığı ve ne zaman yapıldığı gibi tüm bilgilerin detaylı bir şekilde kayıt altında tutulduğu, üstelik bunun için internet bağlantısına da gerek olmadığı ifade ediliyor.



Rus bilişim şirketi Elcomsoft ise "Phone Breaker" isimli yazılım araçlarını kullanıma sunacaklarını ve adli durumlarda bu bilgilerin elde edilmesinin hayati önem taşıyabileceğini belirtiyor.


#iPhone
#Apple
#Elcomsoft
#Telefon Kaydı
#Dinleme
7 yıl önce