|

iPhone'un başına gelmeyen kalmadı

Özellikle bu yıl ortaya çıkan acımasızca telefon testleri bu kadar da olmaz dedirten cinsten.

Yeni Şafak
12:22 - 20/01/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 10:25 - 20/01/2015 الثلاثاء
Diğer

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın neredeyse başına gelmeyen yok. iPhone'lara bıçakla saldırandan tutun ok atışıyla hedef tahtasına koyan da var, dondurucu soğukta test edip uzaydan aşağı atan da var…  


Taradılar...

iPhone önce yüksekçe bir yere yerleştiriliyor. Sonra uzun namlulu tüfeğin tetiğine basılıyor. iPhone'a ne olduğunu görmek için yerinden kalkan test uzmanı etrafa dağılan parçaları toplarken, zafer kazanmış edasıyla gülümsemeyi de ihmal etmiyor. 

Ütü bastılar

Masaya konan iPhone 6'nın üzerine sıcak ütü ile 10 saniye bastırıyor. iPhone 6'nın ekranında bir zarar gözükmese de görüntülerin devamında sıcak ütünün darbeli baskısı devam edince ekrandaki bozukluklar dikkat çekiyor. Buna rağmen iPhone çalışmaya devam ediyor.

Cacık yaptılar

Bir diğer test görüntüsünde iPhone 6 Plus mutfak robotunun içine atılıyor. Hızla dönen cihazın ekranı aldığı darbelerle kırılıyor. Kapağı gövdesinden ayrılan cihaz iyice parçalara ayrıldıktan sonra tekrar robota atılıyor. Sonrasında ise iPhone cacığın içindeki salatalık parçalarına dönüşüyor.

DONDURUP KAYNATTILAR

iPhone 6 Plus oldukça tehlikeli olabilecek olan sıvı nitrojen ile kaplanıyor. Eksi 196 derecede donan iPhone 6 Plus ilginç bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Aynı şekilde iPhone'lar sıcak su testine de tabi tutuluyor. Kaynar su dolu tencereye atılan iPhone, 7 dakikaya yakın bekletiliyor. Bu ağır imtihan da iPhone'un nadir geçtiği testlerdin biri olarak yerini alıyor.

Bıçak yetmedi çekiç olsun

Test görüntülerinde önce iPhone 6'nın ön ve arka yüzeyi hakkında bilgi veriliyor. Sonra işkence aletleri bıçak ve çekiç ekrana geliyor. Ardından işkence başlıyor. Önce iPhone arkadan bıçaklanıyor, sonra da bıçak darbeleri ekrana gösteriliyor. Ardından çekiç devreye giriyor. Önce ekran yavaş yavaş dövülüyor sonra ise tuz buz haline getirilene kadar çekiç vuruluyor. Sonuç: Tabii ki iPhone testi geçemiyor.

Uzaydan attılar

İphone'lar, en çok dayanıklılık testine tabi tutuluyor. Testler genelde vurdulu kırdılı oluyor. Bunun son örneği uzay testi oldu. İnsansız hava aracı ile uzaya kadar çıkarılan iPhone 6 binlerce metre yükseklikten bir andan aşağı bırakılıyor. Böylece iPhone'un düşmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğu ölçülmüş oluyor.
#iphone
#iphone test
#iphone bıçak
٪d سنوات قبل