|

İşte Apple'ın SD kart yuvasını kaldırmasının sebebi

Apple, yeni MacBook Pro'da SD kart yuvasını kaldırdığı için tepki toplamıştı. Şirket yetkililerinden Phil Schiller, SD kart yuvasının neden kaldırıldığına dair açıklamalarda bulundu. İşte Apple'un bu radikal kararının arkasında yatan sebep.

Yeni Şafak
17:31 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Pro'yu resmen tanıtmıştı. Yeni MacBook Pro ince ve şık tasarımı, Touch Bar özelliği ve güçlü teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.



Yeni MacBook Pro'nun en dikkat çekici özellikleri arasında SD kart girişinin kaldırılması yer alıyor. Yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantı portuna sahip MacBook Pro'da, SD kart girişinin bulunmaması birçok kullanıcının tepkisini çekti. Fakat tanıtımı gerçekleştiren Apple yöneticisi Phil Schiller, bu hamleyi neden yaptıklarını açıkladı.



  • “Bunun bir kaç sebebi var. Öncelikle hantal bir yuva. Bunun yerine çok daha hızlı Compact Flash ve SD kart okuyucular kullanılabilir. Şu anda birçok kamera SD karta kayıt etse de yeni kameraların hepsinin kablosuz aktarım teknolojilerini kullanıyor. Bu yüzden fiziksel bir adaptör kullanmak yerine kablosuz aktarımın daha ileriye dönük bir adım olduğunu düşünüyorum. "

Anlaşılan Apple, tıpkı iPhone 7'de 3.5mm kulaklık girişini kaldırdığı gibi, 'yenilikçi' kimliği altında SD kart girişini de kaldırmaya karar vermiş. Apple, bu kararı daha ince bir kasa yapısı için de tercih etmiş olabilir.






#Apple
#MacBook Pro
#Phil Schiller
#SD Kart
7 yıl önce