|

İşte dünyanın en değerli markaları

Interbrand, 2015 yılının en değerli markalarının belirlendiği 'Dünyanın En Değerli Markaları' raporunu yayımladı.

Yeni Şafak ve
12:17 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Interbrand, 2015 yılının en değerli markalarının belirlendiği '

Dünyanın En Değerli Markaları

' raporunu yayımladı.



Geçtiğimiz yılla kıyasladığımız listenin tepesinde yine çok önemli değişiklik gerçekleşmemiş. Hatta ilk 10 sıraya baktığımızda, basamak değişiklikleri haricinde karşımıza çıkan sadece tek bir yeni isim var. Şöyle ki Amazon listeye 10. sıradan girmeyi başarırken geçtiğimiz seneni 10 numarası Mercedes ise 12.liğe gerilemiş. İkisinin arasına girense bir önceki yılın 12.si olan BMW.





Gördüğümüz gibi ilk 10 firmanın yarısı doğrudan teknoloji ile alakalı. Hatta dünyanın bir numaralı çevrimiçi mağazası Amazon'un da en büyük gelir kalemini teknolojik ürünlerden elde ettiğini düşünürsek 6 firma bile diyebiliriz.



Bunun haricinde ilk üç sırada yine değişiklik yok. Apple, Google ve Coca Cola birbiri ardına sıralanıyor. Microsoft ile IBM ise yer değiştirmişler.



Kesin olan şey listenin ilk iki sırasının yaknı gelecekte değişmesinin -bir mucize olmazsa- imkansız oluşu. Yani Apple ile Google orada sabitler diyebiliriz. Diğer markalarda ise işler oldukça karışık. Sağlam bir gelişme en az bir kaç basamak yukarı taşır hepsini.



2015 listeninin tamamı

. Aşağıda da 2014 yılı sıralaması var, geçtiğimiz yılın listesinin tamamına da

erişebilirsiniz.






#apple
#google
#microsoft
#ibm
#interbrand
9 yıl önce