|

İşte HTC One M10

iPhone'un tasarımını seven ama Android'ten vazgeçemeyenler!

Yeni Şafak ve
22:35 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 20:35 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

HTC'nin önümüzdeki ay tanıtıp, satışa sunacağı yeni tepe seviyesi One M10'a yönelik detaylar giderek netlik kazanıyor.



Android geliştiricilerinin merkezi XDA'nın kıdemli üyelerinden

bu render HTC One M10'un final tasarımının nasıl olacağını gösteriyor bizlere. HTC cephesinin önde gelen sızıntı kaynaklarından birisi olan Hamdir'in bilgiyi doğrudan HTC'den edindiğini belirttiğinin de altını çizelim.



Tabii en nihayetinde HTC'nin resmi onayından geçmiş değil ancak şimdiye kadarki verileri alt alta koyduğumuzda görüntünün tamamıyla gerçeği yansıttığını söyleyebiliriz.



Gördüğümüz gibi, HTC One A9 ile değiştirdiği tasarım çizgisini bu modelinde de sürdürmeye karar vermiş ki bu da artık firmanın tepe seviye serisi One M'de de iPhone'laşmayı sürdüreceğinin göstergesi.







HTC'nin önceki modellerinde ekranın altı ile kasanın üstü arasında yer verdiği o son derece gereksiz HTC yazan şeridi kaldırması tasarımsal açıdan müspet bir gelişme olmuş. Neticede hem gereksizdi hem de üzerine üstlük ekran/kasa oranını düşürüyordu. Yeni tasarımla birlikte kasanın büyüklüğü aynı kalırken, ekran büyüklüğünün 5.1-inç'ten 5.2-inç'e çıkacağı da belirtilenler arasında. Çözünürlük ise 2650x1440 piksel olacak. Panelse AMOLED.



Hoşumuza gitmeyen taraf ise önce tek hoparlöre yer verilmiş oluşu ki bunun anlamı (kuvvetle muhtemel) HTC'yi HTC yapan en önemli artılardan birisi olan BoomSound hoparlörlerin gitmiş olması. Umarız yanılıyoruzdur ama eğer düşündüğümüz gibiyse HTC'nin tercih edilmesinin başat nedenlerinden birisi olan ses kalitesi darbe yiyecek demektir. Parmak izi okuyucusu ise qana ekran tuşunun altında saklı.







Bunlar haricinde Android 6.0.1 üzerine giydirilecek Sense 7 veya 8 arayüzü ile gelecek One M10'un kaputunun altında ise Snapdragon 820 ve 4GB RAM yer alacak. 32GB'lık dahili hafızanın microSD üzerinden haricen takviye edilebileceğini de not olarak düşelim.



Evet; şimdilik elimizdeki veriler bunlar. Dediğimiz gibi önümüzdeki ay resmi tanıtımın gerçekleşmesi bekleniyor. Akabinde de satışa sunulacak.






#htc
#akıllı telefon
#htc one m10
#android
8 yıl önce