|

İşte Note 7'nin patlama nedeni

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Note 7'nin patlama nedenini açıkladı. Üzerinde uzun ve ayrıntılı bir çalışma yürüten firma, sorunun nedenini yayınladığı infografiler ile açıkladı.

Yeni Şafak
13:20 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:27 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl Samsung, Note 7 ile akıllı telefon piyasasına büyük bir atılım yaptı. Kıvrımlı ekranı ve donanımsal özellikleri ile birlikte piyasa hızlı giriş yapan telefon, büyük beğeni topladı. Lakin Samsung'un elde ettiği başarı kısa sürede son buldu. Firmanın ürettiği Note 7, kullanıcıları ile buluşmasının ardından bir bir patlamaya başladı.



Başta soruna çözüm getirebilmek için Samsung değişim kampanyası başlattı. Fakat Samsung'un değiştirdiği Note 7'lerde patlayınca, firma üretimi ve satışı durdurmak zorunda kaldı ve telefonun yarattığı tahribatı önlemek için tüm Note 7'leri kullanıma kapattı.





Bu talihsiz olayın ardından teknoloji devi, bu sorunun nedenini araştırmak için kolları sıvadı. Uzun ve ayrıntılı biz araştırma yapan firma, sonunda sorunun nedenin tespit etti ve sorunun kaynağının batarya olduğunu açıkladı. Konu hakkında şirket bir basın toplantısı düzenledi.









Samsung'un yaptığı açıklamaya göre soruna yol açan iki kusur bulunuyor. Kullanıcılara sunulan ilk modellerde, cihazın tasarımı nedeniyle bataryanın bazı negatif temas noktaları bükülmelere maruz kalıyor. Bu bükülme sonucu kısa devre meydana geliyor ve olay patlamayla sonuçlanıyor.




Sonrasında cihazın sorununu çözen Samsung, kullanıcıların cihazlarını değiştirdi. Ancak, bu defa Amperex Technology'nin üretmiş olduğu pillerde yer alan üretim hataları, Galaxy Note 7'de ikinci kez patlamasına neden oldu. Hal böyle olunca Samsung'un Note 7 modeli tarihe karışmış oldu.







#Samsung
#Note 7
#Batarya
#Patlama sorunu
7 yıl önce