|

İşte piyasadaki en iyi powerbank'ler

Akıllı telefon ve tablet şarj etmek için birebir olan powerbank'lerin (taşınabilir şarj cihazı) kullanımı son yıllarda hayli arttı. Özellikle seyahatlerde can simidi görevi gören bu cihazlar, pek çok farklı marka tarafından üretiliyor. Powerbank satın alırken tereddüt yaşayanlar için piyasadaki en iyi powerbank'leri derledik. İşte Türkiye'de satılan en iyi taşınabilir şarj aletleri...

Yeni Şafak ve
10:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:53 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Günümüzde yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı, powerbank ihtiyacını da beraberinde getirdi.
Günümüzde yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı, powerbank ihtiyacını da beraberinde getirdi.
Mobil cihaz kullanımının son yıllarda artış göstermesiyle powerbank'lere (taşınabilir şarj cihazları) olan ihtiyaç da arttı. Zira günümüzde artık hemen her işimizi akıllı cihazlarımızla halledebiliyoruz. Hal böyle olunca cihazlarımızın bataryaları bir günü çıkartamıyor. Yanımızda sürekli şarj aleti taşımaktansa powerbank taşımak çok daha akıllı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle seyahatlerde büyük kolaylık sağlayan bu cihazların kalitesi, tıpkı diğer teknolojik ürünlerde olduğu gibi değişiyor. Birçok firmanın farklı kapasiteye sahip powerbank seçenekleri var.

Powerbank'in mAh değeri önemli

Taşınabilir şarj cihazlarını ayıran en büyük özellik bataryanın mAh değeri. Zira bu bataryaların mAh değeri ne kadar yüksek olursa, o derecede pil ömrü sunuyor. Örneğin 8.000 mAh'lik bir powerbank, 2.000 mAh bataryalı bir akıllı telefonu ortalama 3 – 3,5 kez şarj edebiliyor. Esasen 4 kez şarj etmesi bekleniyor fakat şarj sırasında bazı kayıplar oluşuyor. Çevresel faktörler ve kablo kalitesizliği gibi nedenlerden ötürü değer kayıpları olabiliyor. Bu nedenle beklenen şarj etme sayısı gerçekleşemiyor.

Şarj etme süresine dikkat!

Birçok kişi powerbank'lerin şarj etme süresinden şikayet ediyor. Tabii bu cihazlardan prizden aldığımız verimi beklemek yanlış olur. Lakin yanlış ürün seçimi yaptığımız takdirde, düşük performanslı cihaza sahip olabiliriz. Bunun için dikkat etmek gereken bazı kriterler var. Örneğin çıkış gücü. Genellikle powerbank'lerde 5v1A ibaresi yer alıyor. USB çıkışlarda 5V sabit olduğunu biliyoruz. Sonra gelen rakam ise şarj süresini gösteriyor.

1A çıkış gücüne sahip bir şarj aleti, 2.000 mAh'lik bir bataryayı yaklaşık 2 saatte şarj edebiliyor. 2A çıkış gücüne sahip powerbank ise tam 2 katı daha hızlı şarj edebiliyor. Yani aynı batarya 2 saat olan şarj süresi 1 saate düşüyor.

Bu nedenle performanslı bir powerbank sahibi olmak için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Bu nedenle piyasada satılan en iyi taşınabilir şarj cihazlarını derledik.

İşte Türkiye'de satılan en başarılı powerbank'ler:

Xiaomi 20000 mAh

Xiaomi 10000 mAh


TP-Link TL-PB10400 10400mAh


Sony Cp-S15s


Romoss Polymos 20


Philips DLP10402


Asus ZenPower 10050


S-Link Swapp Ip-L44


TP-LINK PB50

#Powerbank
#Şarj Cihazı
#TP-Link
#Xiaomi
#S-Link
#Asus
#Romoss Polymer
7 yıl önce