|

Kamerasız %100 güvenlik: Radyo dalgalı casus fişler

Kamera esasına dayanan mevcut güvenlik sistemlerinin papucu dama atılabilir.

Yeni Şafak ve
15:03 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:03 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Girişimcilerin yeni fikirlerini hayata geçirmek için destek aldıkları bağış platformlarından Indiegogo üzerinde açılan yeni kampanya yakın gelecekte mevcut ev güvenlik sistemlerine yeni bir alternatif getirebilir.



Bildiğimiz gibi halihazırda kullanılan ana akım güvenlik önlemlerinden birisi kamera yerleştirmeler ki hem sabit oldukları hem de daha da önemlisi pahalı oldukları için sadece küçük bir azınlığa hitap ediyorlar. Bağlantılı kamera düzeneklerinin ise hem aleni olmaları hem de birilerinin de bizi gözetlebilme riskine zemin hazırlamaları gibi handikapları bulunuyor.



İşte haberimize konu olan yeni ev güvenlik sistemi bu aksayan ayakları gidermesinin yanısıra işlevsellik bazında da çok daha fazlasını sunuyor.







Aşağıdaki videoyu izlediğimizde görebileceğimiz gibi tüm sistem prize taktığımız bu 'casus' fişler üzerinden yürüyor. Hareket algılayıcı özelliğe sahip kablosuz ağ sistemi olarak nitelendirebileceğimiz düzenek tak/çıkar formundaki fişler yerleştirildiği alanı tarıyor. Ne kadar çok fiş takarsak doğal olarak kapsama alanı da o denli genişliyor. Keza hepsi kendi içlerinde de entegre bir ağ kuruyorlar.





Radyo dalgalarıyla yayın yaptığı için hem eşyaların,duvarların içerisinden geçebiliyor (yani mobilyalar vs. engel teşkil etmiyor) hem de subjeleri takip edebiliyor. Bu sayede kameralı düzeneklerden farklı olarak hem tamamen gizlenmiş bir şekilde hem de 'kör nokta' gibi kısıtlamalar olmadan tüm alanı kapsayabiliyor.



Uygulaması olduğu için dilersek mobil cihazımızdan yahut da bilgisayarımızdan hareketleri gözetleyebilmemize de olanak sağlayan sistemin mevcut aktiviteyi izleme, aktivite geçmişini takip etme ve alarm çalma gibi özelliklere sahip olduğunun notunu düşelim. Keza bulut desteği de sunuyor.







Fiyatlandırmasına baktığımızda ise açıkçası pek de ucuz olduğunu söylememiz güç. Xandem bizden 10 fişli bir sistem 475 dolar, 15 fişlisi için ise 575 dolar talep ediyor. Bulut servisine de yıllık 120 dolarlık bir ödeme yapılıyor. Gerçi ön sipariş verenler için ömür boyu bedava bulut kampanyası var. İlk gelenlere de ilk yıl bedava takip eden yıllarda 120 dolar şeklinde bir başka kampanya düzenlemişler.



Resmi sayfasına

erişebilirsiniz.




#Xandem
#güvenlik sistem
#kamera
8 yıl önce