|

Kayıp çocuklar mobil uygulama ile bulunuyor

Çin’de kayıp çocukları bulabilen mobil uygulama geliştirildi. Arama motoru Baidu, sosyal medya platformu QQ, Çin Ulusal Radyosu ve polis birimlerinin çalışmalarına entegre olarak çalışan mobil uygulamayla son 1 yıl içerisinde bin 274 kayıp çocuk aileleriyle buluştu.

Yeni Şafak ve
10:55 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Mobil uygulama sayesinde bin 274 çocuk aileleriyle kavuşturuldu.
Mobil uygulama sayesinde bin 274 çocuk aileleriyle kavuşturuldu.

Mobil uygulamaların hayatımızın her alanına etkisi her geçen gün artarken geçtiğimiz yıl Çin’de geliştirilen kayıp çocukları ailelerine kavuşturan uygulamanın sonuçları açıklandı.

Geçtiğimiz gün Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı (MPS) tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bu yana faaliyet halinde olan mobil uygulamanın bin 274 kayıp çocuğun bulunmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Son 1 yıl içerisinde kaybolan bin 317 çocuktan bin 274’ünün bulunduğunu açıklayan Bakanlık yetkilileri, uygulamanın polis ekipleri, Çin ulusan Radyosu, ülke çapında yaygın şekilde kullanılan arama motoru Baidu ve QQ sosyal platformuyla ortak çalışması sonucu çalıştığını belirttiler.

Bir çocuk kaybolduğunda diğer kullanıcılarla ve diğer platformlarla iletişime geçen uygulama kullanıcılara bildirim gönderiyor ve bu bildirimde çocuğun son görüldüğü yer ve en güncel fotoğrafı yer alıyor.

Gönderdiği bildirim sayesinde farkındalık yaratan ve kaybolan çocuğun hızlıca bulunmasına yardımcı olan uygulama her geçen gün yaygınlaşırken kullanıcılar birbirleriyle iletişime geçerek birbirlerine çocuğun son durumunu bildirebiliyorlar.



#Kayıp çocuk
#Baidu
7 yıl önce