|

Kesinleşti: Samsung Galaxy S6 EDGE+ geliyor

Samsung'un uzun zamandan beri üzerinde konuşulan yeni amiral gemisi adayı Galaxy S6 Edge+'nın geleceği kesinlik kazandı.

Yeni Şafak
14:29 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:31 - 1/07/2015 Çarşamba
Diğer

Samsung'un uzun zamandan beri üzerinde konuşulan yeni amiral gemisi adayı Galaxy S6 Edge+'nın geleceği kesinlik kazandı.



Böylesi kesin konuşmamızın sebebi, Samsung'un ABD'de 'S6 EDGE+' isim

patentini almış olması

. Galaxy Club'ın aktardığı bilgilendirmeye baktığımızda Samsung'un 26 Haziran tarihinde yeni bir akıllı telefon modeline yönelik isim hakkı için başvuruda bulunduğu ve dört gün ertesinde de olumlu sonuç çıktığını görüyoruz ki bunun anlamı önümüzdeki dönemde çıkacak modeller arasında Galaxy S6 EDGE+'nın da yer aldığı.



Modelin teknik özelliklerinin ne olacağı henüz resmiyet kazanmış değil bununla beraber söylentilere kulak verecek olursak karşımıza Snapdragon 808 yongaseti (ki buna pek ihtimal vermiyoruz, bizce ya selefindeki Exynos 7420 ile ya da onun az makyajlanmış güncel versiyonu ile gelecektir), 3/4GB RAM (zaten başka türlüsü düşünülemez), 5/16MP kamera (muhtemelen selefine kıyasla yine ufak iyileştirmeler yapılır) ve 3000mAh batarya kapasitesi çıkıyor. Hülasa kesin olan şey performans açısından hiçbir sıkıntı yaratmayacağı ki asıl önemle olan da bu zaten.



Bu arada cihazın şimdiye kadar yayımlanan tek görselinden de (yukarıdaki görsel) anlaşıldığı üzere selefine kıyasla asıl değişiklik ekran büyüklüğünde. Şöyle ki 154.45 x 75.80 x 6.85 mm ölçülerine sahip olduğu belirtilen cihazın ekranla orantıladığımızda

5.55-inç'lik bir büyüklüğe

karşılık geliyor. Keza yine buradan hareketle kardeşiyle (142.1 x 70.1 x 7 mm) kıyasladığımızda asıl büyümenin enine değil de boyuna olacağını görüyoruz.





#samsung
#akıllı telefon
#android
#Samsung Galaxy S6
#galaxy s6 edge
#galaxy s6 edge+
9 yıl önce