|

Kırmızı ekran sorunu için güncelleme yayınlanmaya başladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerini piyasaya sürdükten sonra kırmızı ekran sorunu ile karşı karşıya kaldı. Yapılan şikayetler üzerine sorunun yazılımdan kaynaklı olduğunu açıklayan firma, hatayı düzeltmek için güncelleme yayınlamaya başladı.

Yeni Şafak
15:48 - 28/04/2017 الجمعة
Güncelleme: 16:13 - 28/04/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kırmızı ekran sorunu için güncelleme yayınlamaya başladı.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kırmızı ekran sorunu için güncelleme yayınlamaya başladı.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinin bazılarında kırmızı ekran sorunu nüksetti. Sorunun teknik bir üretim hatasından kaynakladığını savunan kullanıcılar, şikayetlerini dile getirdi. Olay üzerine ise Samsung yetkilileri, sorunun yazılım dan kaynaklı olduğunu açıkladı ve kesinlikle üretim hatası olmadığını belirtti. Ayrıca yakın zamanda yayınlanacak bir güncelleme ile sorunun çözüleceğini dile getirdi.

Bugün ise Kore’de kullanıcılar Galaxy S8 ve S8+ telefonlarının sırasıyla G950NKSU1AQDG ve G950NKSU1AQDG yapı numaraları ile yeni bir yazılım güncellemesi almaya başladığını fark ettiler. Bu güncelleme kullanıcılara telefonun panelini ayarlama imkanı tanıyacak. Firmaya göre ise bu yöntemle sorun kökünden hallolacak.



Ayrıca güncelleme ile birlikte cihaza, tam ekran renk dengesini ayarlama imkanı sunan Uyarlamalı Ekran modu adında yeni bir seçenek ekleniyor. Gelen bu ayar sayesinde Galaxy S8 ve S8+ modelleri söz konusu sorundan etkilenmeyecek.

Kavisli ekrana sahip cihaza Screen Edge Color Balance (Ekran Kenarında Renk Dengesi) denen bir ek seçenek daha ekliyor. Bu özellik de kullanıcılara kenarlardaki ekranın renk dengesini ayarlama fırsatı sunacak.

#Samsung
#Galaxy S8
#Kırmızı ekran sorunu
٪d سنوات قبل