|

Kışkırtıcı paylaşım yapınca tutuklandı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Suriyeli çocuğa çarpan minibüs şoförü ile çocuğun ailesi arasında kavga çıktı. Çıkan kavgayı "kışkırtıcı mesajlarla" sosyal medyada paylaşan 23 yaşındaki genç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak
11:21 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:23 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaptığı paylaşım tutuklanmasına neden oldu.
Yaptığı paylaşım tutuklanmasına neden oldu.

Günümüzde sosyal medyanın toplum üzerindeki etkileri tartışılmaz seviyede büyük boyutlara ulaşabiliyor. Bu durumu göz önünde bulunduran devletler, bu platformlarda yaşanan olumsuzlukları bazen yasa çerçevesinde değerlendirmeye alabiliyor. Özellikle son dönemde oldukça sık rastlanan terör ve ırkçılık propagandası içeren paylaşımlar sıklıkla sosyal medyayı meşgul ettiği görülüyor.

Buna benzer bir olayda Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşanan trafik kazası sonrasında yaşandı. Suriyeli çocuğa çarpan minibüs şoförü ile çocuğun ailesi arasında çıkan kavgayı 23 yaşındaki B.T. isimli şahıs kışkırtıcı bir mesajla sosyal medya platformların da paylaştı.

Yaptığı paylaşım üzerine emniyete çağırılarak gözaltına alınan genç, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme ise B.T.’yi "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan tutuklandı.

#Sosyal medya
#Suriyeli
#Kışkırtıcı mesaj
7 yıl önce