|

Küçük dev yolda: One Plus X

Bu yılın son fiyat/performans kral adayına yakından göz gezdiriyoruz.

Yeni Şafak ve
10:31 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 21:38 - 16/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

İlk telefonu One Plus One ile beklenenin oldukça üzerinde bir başarı sergileyen ve akabince çıkardığı

ile çıtayı biraz daha yukarı çıkaran One Plus'ın şimdi de kompakt formda bir akıllı hazırlığında olduğunu zaten biliyoruz:





İşte şimdi One Plus cephesinden gelen yeni haberlere baktığımızda One Plus Mini (ya da X) ismi altında gelmesi muhtemel bu modele yönelik önemli bilgiler görüyoruz ki bunların başını ClearForce ekran teknolojisi çekiyor. iPhone6S ve MacBook'larla karşımıza çıkan parmak basıncımıza duyarlı ekran işlevselliği olarak özetleyebileceğimiz Force Touch'ın Android versiyonu olarak özetleyebileceğimiz ClearForce'a ilişkin tüm bilgileri aşağıdaki haberimizde verdiğimizden bir kere daha üzerinden geçmeyelim ve sadece muhtemelen modelin ekranında kullanılacak kontrolörün Synaptics S3708 olacağını belirtmekle yetinelim.






ClearForce'un haricinde, modelin orta seviye teknik özelliklere evsahipliği yapacağını da bir kez daha hatırlatalım. Yeni gelen bigilere göre, Helio X10 yerine Snapdragon 801 yongasetinin ve 3000mAh yerine de 2450mAh'lık bataryanın yer alacağı modelin

özellikleri şöyle sıralanıyor:









Çin sertifikasyon kurumu TENAA'nın onayından geçen One Plus Mini/X'in önümüzdeki günlerde resmi tanıtımının yapılıp, muhtemelen Kasım ayında da satışa sunulması bekleniyor.



Bu arada hazır ClearForce demişken, Synaptics S3708 dokunmatik ekran denetleyicisi ile gelen ilk akıllı olan Xiaomi Mi 4c'yi de anımsamadan geçmeyelim:








#one plus
#one plus mini
#one plus x
#akıllı telefon
#android
#clearforce
#synaptics
9 yıl önce