|

Kuzey Kore'de sahte iPad üretildi

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Myohhang, Apple’ın tableti iPad’in adını kullanarak yeni tablet geliştirdi. Ryonghung iPad adı verilen tablet Kuzey Kore'nin dış dünyaya kapalı durumu sebebiyle sadece ülke içerisinde satışa sunulacak.

Yeni Şafak ve
11:44 - 31/05/2017 Wednesday
Güncelleme: 11:44 - 31/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Ryonghung iPad adı verilen tablet, sadece Kuzey Kore pazarında satışa çıkacak.
Ryonghung iPad adı verilen tablet, sadece Kuzey Kore pazarında satışa çıkacak.

Dış dünyaya kapalı yapısı ve yasaklarıyla tanınan Kuzey Kore’de, Apple’ın tablet serisine verdiği genel ad olan iPad ismiyle tablet geliştirildi.

Myohhang adlı teknoloji şirketinin geliştirdiği tablete Ryonghung iPad adı verilirken Kuzey Kore’nin dış dünyaya kapalı yapısı sebebiyle Apple telif haklarıyla ilgili bir yaptırımda bulunamıyor.

İçerisinde 40'tan fazla uygulamayla satışa çıkan tablet, dört çekirdekli ve 1,2 GHz hızında çalışan bir işlemciye, 1 GB belleğe ve 8 GB depolama alanına sahip. HDMI kablosu ve harici klavyesiyle satışa çıkan tablet sadece Kuzey Kore’de satışa çıkacak.


Resmi tanıtımında yerel GMP sistemince sertifikasına sahip olduğu ve üçüncü ulusal bilim teknik festivalinde ve 2016'daki ulusal telif haklı ürünler fuarında büyük ilgi gördüğün belirtilen tablet 8 inç ekranıyla ve 250 gram ağırlığa sahip.

2014 yılında da Kuzey Kore’deki başka bir şirket iMac’e fiziken ve OS X işletim sistemine benzerliğiyle dikkatleri çeken masaüstü bilgisayar geliştirmişti ve Kuzey Kore pazarında birçok müşterinin dikkatini çekmişti.

#iPad
#Kuzey Kore
#Myohhang
#Ryonghung iPad
7 years ago