|

LG'den patlayan bataryalar konusunda büyük iddia

Güney Koreli teknoloji devi LG, başka bir Güney Koreli teknoloji devi Samsung'a atıfta bulunarak telefonunun bataryasının asla patlamayacağını iddia etti. Daha önce kullanılan bir yöntemi kullanarak batarya patlamalarının önüne geçeceğini iddia eden firma, söz konusu sistemi nasıl uygulayacağını bildirdi.

Yeni Şafak
11:48 - 31/01/2017 Salı
Güncelleme: 11:50 - 31/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Güney Koreli teknoloji devi LG, telefonlarının asla patlamayacağını iddia etti.
Güney Koreli teknoloji devi LG, telefonlarının asla patlamayacağını iddia etti.

Akıllı telefon piyasasında oldukça etki yaratan Note 7'nin patlama skandalı, artık akıllı cihaz alırken tedirginlik yaşamasına neden oldu. Birçok kazaya ve yaralanmaya sebebiyet veren Note 7, güvensizlik ortamını bir hayli körükledi.



Bir başka Güney Koreli teknoloji devi olan LG ise Samsung'a atıfta bulunarak asla patlamayacak batarya iddiaları ortaya attı. Bu büyük iddiayı ortaya atan teknoloji devi, bu söylemini yeni kullanacağı teknolojiye dayandırıyor. LG, cihazlarında ısıyı kasanın tamamına yayan bir bakır boru kullanmayı hedefliyor. Bu bakır boru sayesinde telefonun içindeki ısı tüm kasaya eşit olarak dağıtılacak. Sonrasında metal kasa ile buluşan ısı hızlıca dışarı tahliye edilmiş olacak. Bu yöntemin sayesinde LG telefonlarda yaşanan ısınma sorununu yüzde 6 ila 10 arasında düşürmeyi hedefliyor. Buna ek olarak firma cihazın içindeki ısınan parçaların arasına biraz mesafe getirerek ısınmayı azaltmayı planlıyor.




Zira bu teknolojiyi ilk kullanan firma ne yazık ki LG değil. Bu sistem, Samsung ve Sony gibi birçok teknoloji devi tarafından daha önce kullanıldı. Samsung bu teknolojiyi kullanmasına rağmen Note 7'nin patlamasına engel olmadı. LG'nin daha önce uygulanan bu sistemle söz konusu başarıyı nasıl yakalayacağı merak konusu. Zira firma bu telefona isterseniz çivi çakın isterseniz de sert bir şey atın yine de patlamayacağını iddia ediyor.




Şunu da belirtmekte fayda var. Bu teknoloji ile birlikte telefonun içine yerleştirilen ekstra bakır boru telefonun biraz ağırlığını ve kalınlığını arttıracaktır.





#LG
#Bakır boru sistemi
#Samsung
#Batarya
7 yıl önce