|

Lian Li​ DK-04: Hem masa hem kasa!

Oyunseverler bayılacak buna!

Yeni Şafak ve
12:22 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:22 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Normalde bilgisayar bileşenlerine yönelik haberlere pek rağbet etmesek de şimdiki o kadar hoşumuza gittik ki paylaşmak istedik sizlerle de.



Başta oyunseverler olmak üzere, bilgisayar toplamayı hobi haline getirenler için şüphesiz en önemli parçalardan birisi de kasalar. Eğer bu tür işlere meraklıysak, forum gezintilerimizde, kullanıcıların kendi özgün tasarımlarından tutun da adeta bir disko gibi ışıklar saçanlarından, karesine küpüne ve tabii ki uzay tasarımlısına kadar envai çeşit kasa görmüşüzdür.



Dışarıdan baktığımızda pek çok kişinin temel algısı 'altı üstü kasa işte, bileşenleri bir arada tutsun yeter' olsa da dediğimiz gibi meraklıları için kesinlikle durum bu kadar basit değil. Kablo düzenleyicilerinden, ışık sistemine, kolay temizlenmesinden işlevselliğine ve tabii ki estetiğine varana kadar bir sürü farklı parametre var.







İşte haberimize konu olan Lian Li'nin imzasını taşıyan bu masa/kasa tasarımı açıkçası bizim şmdiye kadar gördüklerimiz içerisinde en iyi alternatiflerden birisi olmuş. Bir taşla iki kuş vurdurmasının yanısıra, hem şık, hem işlevsel hem de Lian Li'nin alışılageldik üst seviye malzeme kalitesine sahip. Daha ne olsun?



Lian Li DK-04 ismini taşıyan masa/kasanın yüksekliğini denetim paneli üzerinden dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Bize 67.5cm'dan başlayıp 116 cm'ye kadar uzanan aralıkla dört farklı yükseklik seçeneği sunmuş ki ayarlamak için tek bir tuşa basışımız kafi geliyor. Kontrol panelinin yanısıra ise 4x USB 3.0 ve ses girişleri ile optik sürücü ve güç düğmeleri uzanıyor. RGB denetleyicisi ile de kasamızın ışıklandırmasını kontrol ediyoruz.







Gördüğümüz gibi masanın yüzeyi komple cam, kasanın olduğu kısmın üzeri ise şeffaf. Yani estetik kaygılar güdenler için bire bir bir tasarım. Fanların aşağıda ve yanda olması harici tozlanmayı önlemesi açısından oldukça mantıklı bir seçim. Açmak içinse aşağıdan kendimize doğru çekmemiz yeterli. Keza içi oldukça ferah olduğundan kablo karmaşası da yok. Yine çoklu yuva/raf sistemi sayesinde anakartımız desteklediği nispette çoklu ekran kartı yahut birden fazla SSD/HDD ile kullanabiliyoruz.



Önümüzdeki ay içerisinde satışa sunulacak olan Lian LiDK-04'ün fiyatı

$1500

olarak açıklandı. Resmi ürün sayfası

, videosu ise aşağıda:








#Lian Li
#Lian Li​ DK-04
8 yıl önce