|

LinkedIn Rusya’da uygulama mağazalarından kaldırıldı

Rusya iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformu LinkedIn’i iOS ve Android uygulama mağazalarından kaldırdı.

Yeni Şafak
11:53 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

LinkedIn'in 2014'te yürürlüğe giren ve şirketlere Rus vatandaşlara ait verileri Rusya'da depolama zorunluluğu getiren yasayı ihlâl etmesi sonrası siteye erişim Rusya üzerinde engellenmişti. The New York Times'ta yer alan habere göre, Rus hükümeti Apple ve Google'ın da desteğini alarak LinkedIn uygulamasını uygulama mağazalarından

.



Geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından satın alınan LinkedIn internet sitesine Rusya üzerinden ancak VPN ile bağlanabiliniyordu. Fakat uygulama Google ve iOS uygulama marketlerinde yayınlanmaya devam ediyordu. Alınan son kararla uygulama Rusya mağazalarından kaldırıldı.



Benzer bir olay ülkemizde de yaşanmıştı. Online bankacılık uygulaması Paypal, sunucularını ülkemize taşımayı reddettiği için Türkiye operasyonlarını iptal etmişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kanunlara uymadığı için PayPal'ın lisans başvurusuna onay vermediklerini açıklamıştı.



#Linkedin
#Rusya
7 yıl önce