|

MacBook'tan Surface'e geçiyorlar

Microsoft bilgisayar kullanıcılarının yeni MacBook Pro'dan memnun olmadığını iddia etti. Hatta memnun olmayan çoğu MacBook kullanıcısının da hızla Surface'e geçtiğini dile getirdi.

Yeni Şafak
11:46 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:47 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni MacBook Pro ortaya çıkışının ardından Apple, kullanıcılarını yine tatmin etmedi. Yeni cihazında USB bağlantı portu yerine sadece Type-C portu kullanan teknoloji devi, kullanıcılarını yeniden dönüştürücülere mahkum etti.



Apple kutu içeri konusunda şarj adaptörü haricinde hiçbir dönüştürücü aparat vermemekle birlikte, bu aparatları yüksek fiyatlarla piyasaya sürerek MacBook Pro kullanıcılarını bir hayli sıkıntıya soktu. Kullanıcıları sıkıntıya sokan bu eksi yanlar insanların Microsoft yönelmesine neden oldu.



Microsoft'un iddiasına göre de kullanıcılar yeni MacBook Pro'dan memnun değil. Hatta kullanıcılarının çoğunun Apple cihazları bırakarak Microsoft safına geçtiğine dair iddialarda bulunuyor. Profesyonel kullanıcılar için hayal kırıklığı olduğunu belirten Microsoft, MacBook kullanıcılarının Surface'i tercih etmeye başladığını ve internette öven yazılar yazdığını ifade ediyor.



Surface Studio ile iMac'e de rakip olan Microsoft, 2017'de Apple'ın yeni iMac modelleriyle cevap vermesi bekleniyor. Bu sayede kızışan rekabet ortamı iki firmanın da kullanıcılarına ne gibi yenilikleri getirecek hep beraber göreceğiz.


#MacBook
#Surface
#Apple
#Surface Studio
#MacBook Pro
#Type-C
#USB
7 yıl önce