|

Mars'a gidecek roketler işte bunlar!

SpaceX'in 'Mars Kolonizasyonu' sürecinde kullanılacak roketleri Falcon 9 ile Falcon Heavy artık çok daha güçlü!

Yeni Şafak ve
14:22 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:25 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Teknoloji dünyasının 'son dahi çocuğu' Elon Musk'ın kanatları altında gelişen SpaceX projesinin meyveleri Falcon 9 ile onun halihazırda geliştirmesi devam eden ağabeyi Falcon Heavy'nin güncellenmiş teknik özellikleri açıklandı.



SpaceX'in web sitesinde yerini alan yeni özellikler listesinde yer alan güncel veriler

:




Gördüğümüz gibi her iki roketin de yük kapasitelerinde ciddi bir geliştirme mevcut. Falcon 9 artık selefiyle karşılaştırdığımızda alçak dünya yörüngesine neredeyse iki kat daha çok taşıyabiliyorken Falcon Heavy iki katın da ötesine geçmiş. Mars'!a götürülecek kargolar ise sırasıyla 4 ve 13.5 ton ağırlığına erişebiliyor. Bir diğer enteresan veri ise Elon Musk'ın konuya ilişkin attığı tweet'te roketlerin motorunda herhangi bir değişikliğe gitmediklerini belirtmesi. Yaptıkları delta qual testleri neticesinde her ikisinin de tehlike altı sınırlarının çok daha yüksek olduğunun ortaya konulduğunu ifade ediyor.







Bu vesileyle Falcon Heavy'nin de ilk uçusunu bu yılın Kasım ayında gerçekleştireceğini söyleyelim. Gerçi daha önce bir kaç kez tehir edildiğini düşünürsek kesin tarih yerine umulan tarih demek doğru olur.



Falcon Heavy'yi önemli kılan ve kapasitesinde asıl belirleyici unsuru oynayacak olan şey ise 2018 yılına Mars'a gönderilmesi planlanan Dragon kodlu kargo kapsülü. Ki uzun vadedeki hedef olan Mars'ın kolonileştirilmesi için de ilk önemli adım olacak bu.



Falcon Heavy'ye yönelik detaylı bilgiye

erişebilirsiniz, planlanan Mars yolculuğunun detayları ise aşağıdaki haberimizde:








#falcon 9
#falcon heavy
#spacex
#elon musk
#nasa
8 yıl önce