|

Mars'a ilk yolculuk için şirketler yarışıyor

NASA ile ortaklaşa çalışan şirketler rekabete girdi. Mars'a ilk insanı taşıma yolunda önemli çalışmalar yapan firmalar ilk olma konusunda yarışıyor. Çalışmalarını tamamlamaya en yakın olan SpaceX firmasıyla Elon Musk görünüyor. Lakin Boeing firması CEO'sunun bulunduğu iddialara göre Marsa ilk ayak basan roketin Boeing roketi olacağı yönünde.

Yeni Şafak
11:21 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:23 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Marsa ilk insanı götürmek için yarış başladı.
Marsa ilk insanı götürmek için yarış başladı.

Uzaya yolculuk günümüz ve yakın geleceğimizin en önemli konuları arasında yer alıyor. Uzay yolculuğu ve uzayda yaşam konusunda çalışmalar yapan şirketlerin, hızlı bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini biliyoruz. NASA ile anlaşan ve Kızıl Gezegene yani marsa ilk insanı gönderme konusunda, SpaceX ve Boeing firmaları çalışmalarından ziyade rekabete girdiler bile.



Şirketlerin durumuna bakıldığında, uzay taşımacılığında bir hayli tecrübeye sahip SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk, Flacon 9 roketi ile başarılarını kanıtlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk düzenlediği bir etkinlikte Kızıl Gezegene ilk insanı indireceğini ve orada koloni kurmayı hedeflediğini bildirdi. Bunun için çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüğünü belirten Musk, 2024 yılında uzay aracının yola çıkacağını 2025 yılında ise Marsa ineceğini belirtti.





Lakin dünyanın en büyük sivil, askeri uçak ve helikopter üreticilerinden biri olan Boeing firması, uzay taşımacılığı konusunda iddialı gözüküyor. Boeing firmasının CEO'su Dennis Muilenburg Marsa ilk ulaşan firmanın kendileri olacağını iddia etti. Fakat Boeing'in NASA ile geliştirdiği projenin 2030 yılında tamamlanması ön görülüyor. Elon Musk'ın yaptığı açıkmanın üzerine bu açıklamayı yapan Muilenburg, SpaceX firmasının verdiği tarihin gecikeceği görüşünde. Bu Aksaklıklar ve gecikmeler sonucu uzaya ilk ayak basanın Boeing roketi olacağını iddia etti.



Dennis Muilenburg sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi;



  • “Bence uzay araştırmaları ve Mars'a ayak basma konusunda birden fazla şirketin çalışma yürütmesi ve bunun üzerine gemiler inşa etmesi dünya adına iyi bir gelişme. Bildiğiniz gibi bir fazlası her zaman daha iyidir ve buda gelecek için oldukça umut verici. Umarım bizim gibi bu çalışmalar üzerinde kendini geliştirmek isteyen firmaları cesaretlendirme şansını yakalarız"

#Mars
#Kızıl Gezegen
#Elon Musk
#NASA
#Dennis Muilenburg
#Boeing
#SpaceX
8 yıl önce