|

MasterCard BlokChain teknolojisi patenti aldı

Uluslararası ödeme sistemleri ve kredi kartı üreticisi MasterCard, Blockchain tabanlı ödeme ve para transferi teknolojisi patenti aldı. MasterCard, patentini aldığı yeni teknoloji ile ödeme ve para transferinin çok daha hızlı olacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:26 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 15/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MasterCard, kripto para transferi ve güvenliği için bir patent aldı.
MasterCard, kripto para transferi ve güvenliği için bir patent aldı.

ABD’nin patent ve ticari marka ofisinde ortaya çıkan yeni teknoloji hızı ile öne çıkıyor. MasterCard, yaptığı patent başvurusunda, kullanıcıların paralarını almak için uzun süreler beklemeyeceğini garanti ediyor ve blokchain teknolojisi ile anlık ödemeler yapabileceğini belirtiyor.

Blockchain teknolojisi için alınan patent ile depolanan veriler arasında işlem tutarı, ödeme garantisi, ödemenin onaylanması ve ilgili taraflar için hesap profilleri gibi önemli bilgiler yer alıyor. Yeni teknoloji sayesinde ödemeleri daha hızlı ve daha güvenli bir hale getiren MasterCard, e-ticaret işlemleri ve pek çok farklı ödeme seçeneği için kullanılabileceğini de açıkladı.

  • Firma patent için aşağıdaki açıklamayı yaptı:
  • “Garantili bir elektronik işlemin işlenmesi için bir yöntem şunları içerir: Hesap profilini saklama, her biri bir hesap numarası verilmesiyle; elde edilen bir finansal kuruluştan bir ödeme ağı vasıtasıyla bir işlem mesajı almak; bu mesaj belirli bir hesap numarası, işlem miktarı ve ödeme garantisi verilerini korumak; belirli hesap numarasını içeren belirli bir hesap profilini tanımlamak; işlem tutarını belirli hesap profilindeki hesap bakiyesinden düşmek; işlemin miktarını ve ödeme garantisi verileriyle ilişkili verileri içeren bir ödeme garantisinin kaydını üretmek; işlem onayı ve üretilen kayıtla ilişkili verileri gösteren bir yanıt kodu içeren geri bildirim mesajı göndermek; üretilen kaydın bir iletişim ağı vasıtasıyla bir bilgi işlem sistemine iletilmesi ve elde edilen iade mesajını, ödeme ağı vasıtasıyla edinen finansal kuruluşa iletmek.”

Patent içeriği blok zincirlerinden söz etmemesine rağmen, MasterCard, alınan işlem mesajında yer alan üçüncü veri ögesinde saklanan ödeme garantisi verisinin, en az bir blok zinciri ağ tanımlayıcısı içerdiğini ve bir anahtar ya da bir varış adresi, ödeme garantisinin kaydını aldığını belirtiyor. Alınan işlem mesajında yer alan ikinci veri öğesinde depolanan işlem tutarının, varış adresine ya da genel anahtarla ilişkili bir hedef adrese karşılık gelen bir düğüme aktarıyor.

Firmaya göre kurulan sistem dijital para hırsızlığına kökten çözüm getirecek. En azından kripto para ve normal kurlar arasında yapılan takas işlemlerini daha güvenli kılacak, kripto para tabanlı alış-verişler daha güvenli olacak.

#Bitcoin
#Kripto para
#Blockchain
6 yıl önce