|

Mercedes-Benz tamamen elektrikli kamyon üretimine başlıyor

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler, 2016 yılında konsept araç “Mercedes-Benz Urban e-Truck” ismiyle tanıttığı tamamen elektrikli kamyonun seri üretimine başlamaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk tamamen elektrikli kamyonu olacak olan araç, gelen olumlu tepkilerden sonra seri üretimine geçilerek 2017 yılının son çeyreğinde yollarda olacak.

Yeni Şafak
09:16 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz Urban e-Truck, öncelikle belirlenen 20 özel müşteriyle test edilecek.
Mercedes-Benz Urban e-Truck, öncelikle belirlenen 20 özel müşteriyle test edilecek.

2016 yılındaki Uluslararası Otomobil Fuarında (IAA) çerçevesinde konsept araç olarak geleceğin teknolojisini tanıtan Mercedes-Benz, konsept kamyonu “Mercedes-Benz Urban e-Truck” modelinin seri üretimine geçmeye hazırlanıyor.





Tanıtıldığı zamandan bu yana deneme sürüşlerinde başarılı sonuçlar veren ve tasarımıyla çok beğenilen kamyon, Mercedes-Benz'in ana şirketi Daimler tarafından Avrupa pazarına yönelik olarak üretilecek.




Şehirler ve ülkeler arası taşımacılığın her geçen gün geliştiği günümüzde, yollardaki şarj istasyonlarının çoğalması sonucunda elektrikli kamyon ve tırların artacağı düşünüldüğünde Mercedes-Benz ihtiyaca yönelik bir üretim yapmaya hazırlanıyor.




Konsept Urban e-Truck orta büyüklükte bir kamyon büyüklüğünde olacak ve 18-25 ton arası taşıma kapasitesi olacak. 212 kWh güce sahip pille 200 kilometrelik bir menzile sahip olacak olan kamyon, 339 beygir gücü ve 1000nm tork değeriyle güçlü bir motora sahip olacak.





Üretilen kamyonlar, 12 ay boyunca Avrupa'da belirli müşterilere test amaçlı verilecek ve kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere göre hataları düzeltilecek.




Mercedes-Benz Urban e-Truck kamyonun 2019 yılının sonlarında satışa çıkması bekleniyor.













Jet motorlu Mercedes konsepti


#Mercedes
#Urban e-Truck
#Elektrikli kamyon
7 yıl önce