|

Mercedes'ten kusursuz far teknolojisi

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, Digital Light ismini verdiği yeni nesil akıllı far teknolojisini tanıttı. Hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini arttıracak olan bu Digital Light, far teknolojisinde yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Yeni Şafak
15:14 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:36 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz S serisinde Digital Light ismini verdiği yeni nesil far teknolojisini test ediyor.
Mercedes-Benz S serisinde Digital Light ismini verdiği yeni nesil far teknolojisini test ediyor.

Dünyanın önde gelen otomotiv devlerinden Mercedes-Benz, çok konuşulacak bir yeniliğe imza attı. Bildiğimiz far teknolojisini uç noktalara taşıyan Mercedes, resmi YouTube kanalı üzerinden yayınladığı video ile hayranlarını adeta mest etti.



Digital Light ismi verilen far teknolojisi sadece yolu aydınlatmakla kalmıyor, sürücünün işini kolaylaştıracak birçok destek sunuyor. İşte Mercedes'in otomobil farını yeniden yorumladığı o teknoloji:





Gördüğümüz üzere araç ilk çalıştırıldığında farlar Mercedes logosuyla sürücüye ufak bir karşılama yapıyor.



Elbette bu farın tek yeteneği görsel şov yapmak değil. Gerektiğinde yola sürücüyü uyaran işaretler yansıtıyor. Örneğin öndeki araca fazla yaklaşıldığında çarpışma işareti beliriyor. Karşıdan bir sürücü veya bisikletli geldiğinde onu algılıyor ve far yüksekliğini düşürüyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen bir yaya olduğunda ise farlar, yayaya destek olması açısından yaya geçiş çizgileri çiziyor.



Mercedes'in Digital Light teknolojisi bir hayli güzel ve işlevsel görünüyor fakat bir o kadar da ulaşılması zor duruyor. Zira Digital Light şimdilik test olarak Mercedes S serisinde uygulanıyor. Bu seri otomobiller ülkemizde ortalama 1 milyon liradan satışa sunuluyor.




#Mercedes
#Digital Light
#Akıllı Far
7 yıl önce