|

Messenger'a iki bomba yenilik: Süreli mesaj & gizli sohbet

Facebook, kullanıcı gizliliğini arttırmaya yönelik güncellemelere tam gaz devam ediyor.

Yeni Şafak ve
10:54 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:54 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'a

desteği kazandıran Facebook, kullanıcı gizliliğine yönelik önlemlerine ve destekleyici nitelikteki yeniliklerine bir yenisi de yine kendisine ait olan Messenger üzerinden getirdi.





Messenger'ın 68.0 versiyon numarasıyla gelen son iOS sürümüyle birlikte gelen yenilikle birlikte artık kullanıcılar gönderdikleri mesajın karşıdan ne zaman silineceğini gün/ay/yıl olarak belirleyebiliyorlar. Süre dolduğu zaman artık gönderdiğimiz kişi mesajı eğer okumamışsa o andan sonra da okuyamıyor doğal olarak. Bu arada karşı tarafta bir iz kalmadığının da notunu düşelim. Yani örneğin 'x size şu saatte mesaj attı' gibisinden bir uyarı yok.



Buna ek olarak Facebook'un yine Messenger'a yönelik 'gizli sohbet' özelliği üzerinde çalıştığını da not olarak düşelim. Telegram'dan bildiğimiz bu özellik sayesinde de iletişim çift yönlü olarak şifreleniyor.



Her iki özellik de son sürümde mevcut olsa da şimdilik sadece geliştiricilere açık yani standart son kullanıcılar faydalanamıyor. Muhtemelen çok yakın bir gelecekte hem iOS hem de Android'e gelecektir.



Detaylara

erişebilirsiniz, ilgili tweet gönderileri de aşağıda:









#facebook
#messenger
#sosyal ağ
#sosyal medya
#whatsapp
8 yıl önce