|

Meteor Güneş'e kafa tuttu!

Güneş'in çekirdeği ve dış katmanları hakkında bilgi topluyan SOHO uzay aracından (Güneş ve Heliosferik Gözlemevi) yepyeni bir görüntü geldi. Görüntüde bir meteorun Güneş'e dalış yaptığını ve yok olduğunu görüyoruz.

Yeni Şafak
14:32 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:32 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir meteorun Güneş'e dalış yaptığı ve yok olduğu gözlemlendi.
Bir meteorun Güneş'e dalış yaptığı ve yok olduğu gözlemlendi.

2 Aralık 1995 tarihinde uzaya fırlatılan SOHO (Güneş ve Heliosferik Gözlemevi) bugüne kadar birçok bilinmeyeni aydınlattı. Avrupalı sanayi konsorsiyumu tarafından üretilen edilen bu araç, Güneş'in çekirdeği ve dış katmanları hakkında bilgi topluyor ve Güneş üzerinde gerçekleşen hareketlilikleri kaydediyor.





Dünya'dan 1,5 milyon kilometre uzaklıkta bulunan SOHO, yeni bir görüntü daha paylaştı. Görüntüde bir meteorun Güneş'e doğru dalış yaptığını ve yok olduğunu görüyoruz. Kreutz Sungrazer ailesinin bir üyesi olduğu bilinen bu meteorun, bir kuyruklu yıldızdan koptuğu düşünülüyor. Meteroun, çekim kuvveti nedeniyle 3-4 Ağustos tarihleri arasında Güneş'e dalış yaptığı açıklandı.





Bilim insanları bu buzlu ve dev kütle yapısına sahip olan meteorun tehlike oluşturmadığını ve Güneş'in etrafında bulunan meteorların zaman zaman bu şekilde yakın dalışlar gerçekleştirerek yok olduğunu belirtti.



#SOHO
#Güneş
#Dünya
#Meteor
#Güneş ve Heliosferik Gözlemevi
8 yıl önce