|

Micorosoft Xbox One X’i tanıttı

ABD'li teknoloji ve yazılım liderlerinden Microsoft, 'gelmiş geçmiş en iyi' oyun konsolu Xbox One X'i tanıttı. 60fps 4K çözünürlük desteği sunan konsol, eski modelinden yüzde 40 daha küçük kasaya sahip olmasına rağmen yüzde 30 daha yüksek performans sunuyor.

Yeni Şafak
15:02 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:03 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Xbox One X, 7 Kasım 2017'de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Xbox One X, 7 Kasım 2017'de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Oyun konsolu üreticileri arasında kıyasıya bir rekabet yaşandığı biliniyor. Sektörün iki büyük ismi Microsoft ve Sony adeta birbirinin önüne geçmek için yarışıyor. Geçtiğimiz yıl Xbox One S’i piyasaya süren Microsoft’a karşılık Sony cephesinden PlayStation 4 Pro ile gelmişti.

E3 2017 etkinliği kapsamında yeni oyun ve ürünlerini tanıtan Microsoft, Sony’yi yeniden alt etmek için yepyeni bir oyun konsolu tanıttı: Xbox One X!

Xbox One X’in en büyük özelliklerinden bir tanesi, Xbox Play Anywhere sayesinde eski sürümlerde oynanan oyunların bu cihazda da oynanabiliyor olması. Satın alınan oyunlar, Xbox Play Anywhere sayesinde farklı platformlar üzerinden oynanabilecek.

Xbox One X’in özellikleri şu şekilde:
  • İşlemci
    : 8-çekirdekli 2.3 GHz AMD
  • Grafik işlemci
    : 1.17 GHz 6 teraflop
  • Bellek
    : 12 GB GDDR5 RAM
  • Çözünürlük
    : 60fps 4K

Yeni Xbox One X, önceki kasasından yüzde 40 daha küçük olmasına rağmen çok daha güçlü özelliklere sahip. Microsoft, yeni işlemcinin eskisine oranla yüzde 30 daha yüksek performans sağladığını ifade ediyor. Diğer taraftan Xbox One X’te 1TB depolama alanı, 4K Blu-Ray disk okuyucu ve Dolby Atmos ses teknolojisi bulunuyor.

7 Kasım’da piyasaya çıkacağı açıklanan Xbox One X, 499 dolar satış etiketine sahip. Beğenilen oyun konsolunun ülkemizde 2 bin liradan satışa çıkması bekleniyor.

Microsoft, Xbox One X’in yanı sıra ayrıca ‘gerçek gibi’ tanımlaması yapılan yeni oyunu Forza Motorsport 7’yi tanıttı. Yukarıdaki videoda da görüldüğü üzere görsel şölen sunan oyun, Xbox One X ile tam uyumlu olarak çalışacak. Ayrıca Forza Motorsport 7, 60fps 4K çözünürlükte de oynanabilecek. Bu da görüntünün çok canlı, akıcı ve kaliteli olacağını gösteriyor.


#Microsoft
#Xbox One X
#Forza Motorsport 7
7 yıl önce
default-profile-img