|

Microsoft tarihinin en iyi açılışı: Windows 10

Microsoft'un çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10 öyle bir çıkış gerçekleştirdi ki, daha şimdiden tüm rekorları kırmaya aday oldu.

Yeni Şafak
12:05 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:05 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Microsoft'un çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10 öyle bir çıkış gerçekleştirdi ki, daha şimdiden tüm rekorları kırmaya aday oldu.



29 Temmuz tarihinde final sürümü yayımlanan Windows 10 sadece ilk gününde 14 milyonu aşkın cihaza kurulurken, Ağustos sonu tiraj karnesi ise 67 milyon olarak

. Yani diğer bir deyişle 3 günde 67 milyon dolayında bilgisayara kuruldu ki bu aynı zamanda

-açık ara-

bir rekor.





Dahası forumları kontrol ettiğimizde sunuculardaki yoğunluk sebebiyle sıranın henüz gelmediği milyonlarca kişi olduğu vurgulanır ki bu da ivmenin daha uzun bir süre korunacağına işaret ediyor. Düşünün ki Microsoft'un bant yoğunluğu Windows 10'un çıkışıyla birlikte Apple'ı bile ikiye katlamış durumda. Tabii Windows 10'un böylesi bir başarı yakalamasının en önemli sebebinin W7/8/8.1 sürümlerinden geçişin ücretsiz oluşu olduğunu da not olarak düşelim.







Bildiğimiz gibi Microsoft'un hedefi masaüstünde Windows 10 ve mobil kanatta Windows Mobile 10'u (ki o da Kasım'da yayımlanacak) nihai aşamada bir milyar dolayında kullanıcıya ev sahipliği yapacak tek bir çatı altında birleştirerek dev bir ekosistem oluşturmak.





Velhasıl indirme sayısındaki hız, bir ay daha ortalama aşağıdaki gibi giderse bunun gerçekleşmemesi için herhangi bir sebep de göremiyoruz doğrusu:









#windows
#windows 10
#windows 10 mobile
#microsoft
#işletim sistemi
9 yıl önce