|

Microsoft Visual Studio Mac bilgisayarlara geliyor

Microsoft, temel kod ara yüzü Visual Studio’yu Mac’e getirmeye hazırlanıyor. Bu haber birçok kullanıcı açısından şaşırtıcı bulunabilir. Microsoft, uzun süre boyunca kodlama araçlarını sadece Windows’a özgü tutmuş ve geliştiricileri kendi platformu içinde tutmayı tercih etmişti.

Yeni Şafak
10:55 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 07:59 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Dünyanın en çok kullanılan geliştirme araçlarından biri olan Visual Studio bundan böyle Mac bilgisayarlarda da çalışabilir olacak. Bu haber aynı zamanda Microsoft'un değişiyor olmasının kesin bir kanıtı. Söz konusu değişiklik Microsoft'un son dönemde en fazla üzerinde durduğu bulut işlemine geçmesi ile birlikte

.




Mac bilgisayarlarda

Visual Studio

kullanmak bulut sistemi üzerinde mümkün olabilecek. Uygulama artık Bulut sistemleri üzerinden kullanılacağı için Visual Studio cross-Platform üzerinden kullanıcılar farklı işletim sistemleri kullanıyor olasalar bile aynı proje üzerinde çalışmalarını bulut üzerinden kullanabilecekler. 16 Kasım'daki Microsoft's Connect() Konferansında preview edition of Visual Studio for Mac indirilmeye hazır olacak. Mac için Visual Studio full sürümünün çıkış tarihi ise 2017 yılı olarak görülüyor.




#Visual Studio
#Microsoft
#Mac
7 yıl önce