|

Microsoft’ta güvenlik açığı ortaya çıktı

ABD’li yazılım şirketi Microsoft’un, kullanıcılarının Office programlarında üzerinde çalıştıkları belgeleri arama motorlarında herkesle paylaşılabildiği ve kendisine bağlı Docs.com’da bulunan arama özelliğiyle kullanıcıların özel bilgilerine ulaşılabildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Yeni Şafak
11:07 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünya üzerinde 1.2 milyardan fazla kişi Microsoft Office kullanıyor.
Dünya üzerinde 1.2 milyardan fazla kişi Microsoft Office kullanıyor.

1989 yılından bu yana belge oluşturma, düzenleme, kaydetme, paylaşma amaçlı milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Microsoft Office'de güvenlik açığı ortaya çıktı. Kişisel belgelerin kendisine bağlı Docs.com ve arama motorlarında herkesle paylaşıldığı iddiası üzerine yapılan şikayetler sonucu Microsoft, önlem almak zorunda kaldı.



Microsoft Online'a bağlı çevrimiçi belge paylaşım sitesi olarak birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan Docs.com'un birçok kullanıcısı geçtiğimiz hafta sonu, sitenin kişisel dosyalarını diğer kullanıcılarla arama bölümü vasıtasıyla paylaştığı iddiasıyla şikayette bulundu. Ayrıca kişisel dosyalarının Bing.com ve Google.com gibi arama motorlarında ulaşılabildiğini gören kullanıcılar, kişisel dosyalarının paylaşıldığına dair ekran görüntülerini Microsoft'a göndererek şirketi şikayet yağmuruna tuttu.





Diğer kullanıcıların kendi kişisel dosyalarına arama tuşu vasıtasıyla veya arama motorlarıyla ulaşabildiğini belirten kullanıcılar, kredi kartı bilgilerinin, kart şifrelerinin, telefon numaralarının, kimlik bilgileri ve sosyal güvenlik bilgileri gibi birçok özel bilginin diğer kullanıcılarla paylaşıldığını belirttiler.





Bunun üzerine açıklama yapan Microsoft, Docs.com'dan arama işlevinin kaldırıldığını ve kullanıcılarının güvenlik ayarlarını güncellemesi gerektiğini bildirdi.










#Microsoft
#Office
#Docs.com
7 yıl önce
default-profile-img